Mijn favoriete badmode
Blog,  Fashion

Mijn favoriete badmode voor elk moment

De zomer is mijn favoriete seizoen. Ik smacht naar de zon en een hittegolf meer of minder maakt me echt weinig uit. De zomer tot nu toe is nog ‘gene vette’ geweest. Integendeel. En ik voel dat ook aan mijn energieniveau, wat haast onbestaand is… Bleh… Maar de weergoden zijn ons eindelijk goed gezind. Tijd om wat te zonnen en te genieten van het buitenleven. Tijd om die badmode weer uit te halen! We hebben hier de keuze voor een badpak, bikini of tankini. Wat heb ik in mijn schuif en wat draag ik wanneer?

Mijn favoriete badmode: wat draag ik wanneer?

Ik heb 3 soorten in mijn kast liggen, en eigenlijk zijn ze alle 3 dringend aan vervanging toe. Tijd om nog eens gebruik te maken van de soldenprijzen ;-).

Een bikini

Het stuk waarin ik me het meest onzeker voel. Ik durf amper mijn bikini aandoen. Toen we 3 jaar geleden op vakantie gingen naar Calpé durfde ik het dragen omdat we toen in een vakantievilla waren met privé zwembad. Geen kat die me kon zien, behalve mijn eigen gezin dan. En omdat ik toch wat een voorbeeld wil zijn voor de dochters dat je jezelf niet moet verstoppen voor je lichaam, doe ik dan toch maar die bikini aan.

Verder zou ik die eens durven dragen in eigen tuin. Onze tuin heeft wat inkijk dus ik voel me nooit 100% op mijn gemak in zwemkledij.

Een badpak

Ik heb ook een badpak liggen, maar dat vind ik dan weer super onhandig wanneer je naar het toilet moet gaan. Een beetje zoals bij een jumpsuit, maar dan nog erger. In een jumpsuit hoef ik mijn BH niet af te doen, hahaha 😉 Een zwempak vind ik eigenlijk het minst handig en ik draag het dus niet zo heel graag.

Mijn zwempak draag ik eigenlijk enkel wanneer ik ga gaan zwemmen met de kinderen in een indoor zwembad. Mijn buik zit verstopt en komt niet bloot wanneer ik op de glijbaan zit. Ik kan op mijn hurkje bij ons zoontje zitten zonder dat ik moet schrik hebben dat mijn buik er uit ziet als een Michelin mannetje. Naar het toilet gaan blijft natuurlijk wel heel vervelend en het grootste nadeel van een badpak.

En dan mijn favoriete zwemkledij: een tankini!

Mijn favoriete badmode is… een tankini!! Een tankini is perfect! Het bedekt mijn buik wanneer ik rondwandel, kan wat omhoog getrokken worden om mijn buik / rug te bruinen EN naar het toilet gaan is easy peasy! Ik geef dan enkel nog de voorkeur aan een bikini wanneer ik echt aan het zonnen ben, want een mollige bruine buik ziet er toch beter uit dan een mollige witte buik :p

Ik vind het best moeilijk om zelfzeker te zijn. 15 jaar geleden woog ik ruim 15 kilo minder… Ik vind mezelf nog steeds niet dik, maar heb best complexen over mijn buik en bovenbenen. Zoals ik al zei probeer ik me hier over te zetten om een voorbeeld te zijn voor onze tienerdochters, maar het is niet altijd gemakkelijk.

Is het dragen van badmode ook zo overdacht voor jou? En wat draag jij het liefst?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.