Thuisblijfmama

Mijn dagindeling tijdens een schooldag met een peuter in huis.

Hoe mijn dagindeling als thuisblijfmama er uit ziet zonder extra taakjes.

 • Opstaan om 7u30
 • Ervoor zorgen dat de dochters aangekleed geraken. Dat kunnen ze natuurlijk wel zelf al op de leeftijd van 9 en 11 jaar maar ik moet ze toch regelmatig wat aanmoedigen 😉
 • Zorgen dat de meisjes gegeten en gedronken hebben (vooral dat laatste zou onze oudste dochter durven vergeten).
 • Om 8u15 vertrekken de meiden naar school.
 • Ik was me en kleed me aan.
 • Vince wordt meestal nu ongeveer wakker, maar dat is elke dag wel anders, dus als hij wakker is krijgt hij zijn flesje, nog op mijn schoot (jaaaa, zelfs nu hij 2 jaar is! Ik geniet er van zolang het kan 😉 )
 • verse luier aan en eventueel aankleden, ik stop hem in bad wanneer het best uitkomt die dag, soms is dat in de voormiddag, soms in de namiddag
 • vaatwas legen en weer vullen
 • wat opruimen, dat is iets wat ik een hele dag door zou kunnen doen en toch lijkt het nooit echt opgeruimd. Een straatje zonder einde zoals ze dat zeggen… Ik lijk er telkens terug in te slagen om het rommelig te houden en snap niet hoe het kan. Hoe meer ik opruim hoe rommeliger het er uitziet heb ik het gevoel. Lang leve ADD, hierover meer in een volgende blog.
 • elke voormiddag ben ik wel bezig met ons zoontje, een kleurplaat afdrukken zodat hij met zijn potloden of stiften kan kleuren, hem laten puzzelen, Play d’oh spelen, met de blokken spelen, boekjes lezen… hier kruipt toch wel wat tijd in
 • meestal doe ik in de voormiddag wat boodschappen ook
 • ’s middags komen Kyara en Ylana thuis om te eten en meestal zijn dit dan boterhammen, rond 11u50 zijn ze thuis van school en kunnen we eten
 • tafel afruimen, de meisjes vertrekken terug om 13u naar school
 • Vince slaapt ’s middags nog dus dan heb ik even tijd voor mezelf en voor het huishouden tot hij terug wakker is, daarna ben ik wel weer even bezig om hem te entertainen
 • om 16u10 komen de dochters terug van school, eten we wat en maken ze hun huiswerk
 • rond 18u begin ik aan het avondeten en kunnen we dan eten
 • om 20u30, ten laatste 21u, gaan de meisjes gaan slapen. Als ik geluk heb kan kleine broer ook al naar bed
 • me-time! tv kijken, internetten, lezen…
 • vaatwas vullen en aansteken, droogkast en wasmachine aanleggen

 

Ik weet dat ik die 2 laatste dingen zou moeten wisselen, maar ik slaag er maar zelden in om eerst nog alles op te ruimen voordat ik tijd heb gehad voor mezelf. Vaak combineer ik de 2 ook, dan kijk ik een tv programma en doe ik snel tijdens de reclame iets.

Ik ben alles behalve een perfecte huisvrouw.

Die taakjes zijn dan ook elke dag opnieuw hetzelfde en er is helemaal niets spannends en leuks aan. Maar helaas, ze moeten toch gedaan worden. Het kuisen doe ik tussenin maar daar heb ik geen vast schema voor. Ik zie wel wanneer ik tijd en zin heb. Ook ga ik nog elke week gaan helpen bij de grootmoeder van mijn man dus daar ben ik een voormiddag per week mee bezig en dat wil ik vaker gaan doen eens Vince naar school gaat. Ik probeer om wekelijks wel ergens op bezoek te gaan ook. Niet alleen voor mezelf maar ook voor ons zoontje. Een van mijn beste vriendinnen is onthaalmoeder en dan vind ik het leuk om ons zoontje daar even te laten spelen met de andere kinderen.  Liefst zou ik dit wekelijks doen, maar daar kom ik helaas niet aan toe.

Ook steekt er heel wat tijd in het onderhouden van deze blog EN leer ik nog Spaans ook. Maar dit zijn natuurlijk keuzes die ik zelf maak omdat ik het leuk vind 🙂

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.