blogcarrière
Over mijn blog

De volgende stappen in mijn blogcarrière.

Een blogcarrière, het klinkt zo groot! En ik voel me zo klein als ik hier over spreek! Maar het mag duidelijk zijn dat ik het bloggen graag doe en ik het serieus neem. Sinds 17 januari blog ik al 2 jaar op thuisblijfmama.be! 2 jaar, maar pas intensiever sinds een jaartje. Mijn blog is flink gegroeid, alsook mijn zelfvertrouwen in het bloggen. Ik wil blijven werken aan mijn blog en hoop er een extraatje mee te verdienen. Maar voetjes op de grond: nu heb ik nog een kleine blog, en ik weet dat ik niet het type blogger ben om dagelijks blogs te gaan schrijven. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet wil blijven groeien, integendeel. Ik heb nagedacht over welke verdere stappen ik wil ondernemen als blogger, en ik ga beginnen met visitekaartjes maken.

Waarom heb je een visitekaartje nodig als blogger?

Een visitekaartje komt professioneel over. Als ik in contact kom met mensen die interesse hebben in mijn blog, dan is het wel heel handig om een kaartje te geven zodat ze eens een kijkje kunnen nemen op de website. Ook voor bedrijven kan het wel handig zijn. Ik spendeer heel wat uren per week aan mijn blog. Een blog is niet in een uurtje klaar, vaak doe ik heel wat opzoekwerk vooraf. En vooral om bijpassende foto’s te vinden ben ik veel tijd kwijt. Dan nog de SEO in orde krijgen en zo… En iets waar ik zoveel tijd en energie in steek, dat mag wel serieus genomen worden. Ik moet nog veel groeien, maar iedere blogger is moeten starten van 0 en heeft alles moeten opbouwen. Dat is net wat ik ook zal doen!

Wat ik verder nog wil gaan doen…

Meer reclame maken, vooral op Facebook dan. En sparen voor een spiegelreflexcamera. Liefst zou ik in september starten met een curcus fotografie. Ik wil graag mooie productfoto’s leren maken en mooie foto’s van de kinderen of van de natuur… zodat elke foto op mijn blog volledig van mij is. Geen zorgen meer om auteursrechten en zo. Zo kan ik mijn blog ook heel wat persoonlijker maken en dat is iets wat ik echt wel belangrijk vind. Maar… daarvoor zullen we eerst moeten sparen. Ik wil niet zomaar aan de spaarcenten zitten voor mij. En daarbij lijkt het wat nutteloos om nu al een camera aan te kopen waarmee ik niet kan werken.

Ik ben benieuwd welke bloggers deze stappen ook willen gaan zetten, of wie ze al veel eerder heeft gezet… Tips zijn altijd welkom 😉

Lees ook: De bloggers tag.

Bron foto.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.