Blog

Melkkorstjes

Melkkorstjes, gele korstjes op de hoofdhuid van je kindje

Brrrrt, vandaag heb ik de haartjes van ons zoontje kort geschoren met een tondeuse en ik zag ze zitten: melkkorstjes.  Ik herkende ze meteen omdat onze dochters er ook last hebben van gehad toen ze kleintjes waren. Het zijn gele korstjes die tegen de hoofdhuid zitten, vaak zie je ze niet zitten onder hun haar. Het lijkt ook wel wat op schilfertjes. Maar goed, hoe verwijder je nu best melkkorstjes?

Melkkorstjes bij een baby.

Bij een babytje moet je natuurlijk wat voorzichtig zijn met hun hoofdje! Het beste wat je kan doen is wat babyolie of amandelolie in de haartjes doen en laat dit gerust maar een hele nacht zitten. ’s Morgens kun je de korstjes los borstelen met een zachte haarborstel voor baby’s. Nadien nog eens de haartjes wassen en spoelen in badje. Indien nodig kan je dit nog eens herhalen.

Melkkorstjes bij een peuter.

Normaal gezien hebben peuters hier geen last meer van. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen zoals hier het geval was. Eigenlijk waren die melkkorstjes mij nooit opgevallen, pas toen ik ons zoontje zijn haartjes kort heb gezet heb ik ze opgemerkt. Ik heb hem in badje gestopt en zijn haartjes gewassen en de shampoo wat laten inweken terwijl hij aan het spelen was. Na een tijdje heb ik het grootste deel kunnen los kammen met een luizenkam, ik weet uit ervaring dat dit het gemakkelijkste en snelste werkt om alles eruit te krijgen. Ik vind het wel heel vies wat er allemaal kan uitkomen!! Het ziet er meteen een pak erger uit als je ze los kamt dan wanneer ze nog tegen de hoofdhuid plakken! Na het loskammen heb ik zijn haartjes gespoeld en nog eens nagewassen. De restjes heb ik er uit kunnen wrijven met een handdoek. Dit ging een stuk gemakkelijker dan vroeger bij zijn zusjes met hun langer haar. Na 1 wasbeurt is zijn hele hoofdhuid weer melkkorst-vrij.

Een niet zo’n aangenaam klusje, bij dat dit er ook weer opzit 😉

Delen is lief!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *