Me time voor mama
Blog,  cadeautips,  Ontspanning

Me time voor mama: 20 leuke ideeën!

Wij mama’s en vrouwen in het algemeen… moeten goed voor onszelf zorgen. We zorgen immers al voor de rest van het gezin. We mogen niet vergeten om ook wat voor onszelf te doen: me time voor mama! Iedereen moet eens even kunnen ontsnappen uit die dagelijkse sleur om even de batterijtjes terug op de laden. Nadien zijn we terug de betere versie van onszelf en kunnen we er weer volop zijn voor ons gezin.

Gedaan met excuses maken!

Maar ik heb geen tijd… Ik heb niet het budget hiervoor… Zou geen excuus mogen zijn. Je bent het meer dan waard om tijd te mogen nemen voor jezelf. En tijd nemen voor jezelf hoeft geen hopen geld te kosten. Beter nog: me time voor mama kan zelfs gratis zijn!

Kijk even of je iemand kunt vinden die even op je kind(eren) kan passen en geniet even van de rust. Zo ben je nadien terug klaar om er weer in te vliegen en terug te zorgen voor de rest van je kroost. Want als mama zich goed voelt, dan voelt heel het gezin zich goed!

20 ideeën voor de ideale me-time voor mama:

10 x om alleen te doen:

1) Een wandeling maken in je eentje.

Gewoon even tijd om je gedachten te verzetten. Een half uurtje wandelen kan genoeg zijn. Kies er voor om een groene wandeling te doen in de natuur.

2) Doe iets creatiefs

Wat dacht je van haken of breien? Misschien wil je wel leren werken met een naaimachine om zelf kledij te maken voor jezelf of je kids? Of hou je meer van puzzelen of diamond painting? Als je er maar ontspannen van raakt.

3) Lees een boek

Met bijpassend glaasje wijn of misschien hou je meer van een kopje thee? Meer hoeft het vaak niet te zijn, gewoon even lekker je hoofd leeg maken! Ik kan mij echt helemaal inleven in een verhaal. Als het goed boek is, kan ik amper stoppen met lezen.

4) Bingewatch wat series op Netflix

Trek een zak chips open of maak wat popcorn en kijk een hoop afleveringen aan een stuk van je favoriete serie. Er zijn heel wat binchewatch waardige series te zien!

5) Lees wat blogs!

Jaaa, leuke tip toch 😉 Misschien heb jij wel een favorieten blogger die je graag volgt, en met wat me-time kun je lekker wat bijlezen.

6) Trek de stad in!

Ga gewoon lekker op je eentje de stad in en koop jezelf een nieuwe outfit. Zelfs windowshoppen is leuk om te doen! Gewoon even kijken wat de laatste nieuwe mode is.

7) Ga gaan sporten

Ga hardlopen, wandelen of zwemmen. Sport je liever in groep? Volg groepslessen in de fitness of ga gaan dansen in een leuke dansschool! Persoonlijk vind ik Zumba super tof om je eens volledig te laten gaan!

8) Laat jezelf in de watten leggen

Ga naar de kapper voor een totaal nieuw kapsel, laat je nagels doen of kies voor een gezichtsverzorging. Je voelt je als herboren!

9) Leg jezelf in de watten thuis…

Vul een heet bad en een lekker geurende badparel of bruisbal en lees je favoriete tijdschrift. Neem de tijd om nadien je huid te verzorgen. Wedden dat je je terug helemaal fris en ontspannen voelt?

10) Te moe om ook maar iets te doen?

Doe dan lekker niets, kruip gewoon je bed in en haal wat slaap in. Ook dat is voor jezelf zorgen.

10 x om met een vriendin te doen:

Misschien is het wel echt eens tijd om wat quality-time te hebben met een vriendin? Dikke fun!

2 vriendinnen die samen genieten van een leuke middag samen

Lees ook: Waarom ik nooit een cadeau koop voor een vriendin.

1) Ga naar het theater.

Zelf hou ik van stand up comedy. Gieren van het lachen, geen twijfel mogelijk dat je na zo’n avondje ontspannen thuis komt. En ik heb het geluk dat mijn vriendinnen er net zoveel van houden als ik!

2) Koffieleuten!

Probeer samen een nieuwe koffiebar uit en geniet van een bijhorend stukje taart of ander dessertje! Njummie!!

3) Ga samen gaan lunchen

Ga eens een middag samen een lunchmenu gaan eten, drink dat glaasje wijn en klets gezellig bij!

4) Apero at home

Wat dacht je van een eenvoudig aperitief avondje thuis? Met enkele lekkere hapjes bij, deuh! Je hebt rustig de tijd om bij te kletsen zonder gestoord te worden, zalig toch!

5) Ga eens naar de bioscoop

Er is altijd wel een leuke film te zien. Vergeet niet om een pak popcorn of iets anders te kopen om samen van te smullen.

6) Relax, take it easy…

Wat dacht je van een wellness? Samen ontspannen in de sauna of lekker bubbelen in de jacuzzi?

7) Lichaamsverzorging

Of kiezen jullie toch liever voor een ontspannende massage of gezichtverzorging? Groot gelijk, tijd om zalig weg te dromen.

8) Kook samen

Niet alleen leuk en gezellig om te doen… Je maakt het zelf zo goedkoop of duur als je wil.

9) Ga samen een stad gaan ontdekken.

Spreek samen een namiddag af in een andere stad. Een gezellige middag wandelen en nieuwe winkeltjes ontdekken. Super leuk!

10) Volg een workshop

De mogelijkheden zijn eindeloos! Wat dacht je van een cursus bloemschikken, juwelen maken, taarten bakken, koken, of make-up aanbrengen?? Samen iets creatiefs doen is zeker de moeite waard om te proberen.

Neem jij wel eens tijd voor jezelf? En wat doe jij dan het liefst?

Lees ook: Mijn top 5 favoriete droombestemmingen.

Afbeelding van Ylanite Koppens via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.