Lifestyle

Probeer om je eigen wereld mooi te maken!

Het nieuws… al die terroristische aanvallen :'(

In een wereld waar terrorisme heerst, waar onschuldige mensen om wrede manieren worden vermoord, waar kinderen op brutale manier van het leven worden beroofd en waar mishandeling op gelijk welke vorm dan ook, dagdagelijkse kost is….  in deze wereld moeten we steeds opnieuw sterk blijven.Even je tranen loslaten om ze opnieuw te verbijten en met opgeheven hoofd je leven verder leiden. Trachten om niet dagelijks in angst te raken en je op te sluiten in huis. We mogen niet toegeven aan deze wreedheden.

En toch… ondanks al deze verschrikkelijke dingen die dagelijks gebeuren… zijn er mensen die hun eigen leven ook niet bepaald rooskleurig maken. Mensen die dag in dag uit de grootste ruzies maken voor de kleinste dingen, moeders die geen andere taal kennen dan de taal van het schreeuwen tegen hun kinderen, mensen die degenen die het dichtst bij hen staan vernederen. En iedereen kent wel zulke mensen, toch?

Dan is er nog de sociale media… Hoeveel mensen voelen zich daar niet sterk om anderen aan te vallen en af te breken? Terwijl het zo simpel is om gewoon niets te zeggen en verder te scrollen. De zogenaamde azijnpissers die echt niets kunnen verdragen van een ander.

Mensen hebben een groot deel van hun geluk in eigen handen.

Wees vriendelijk tegen elkaar, help elkaar. Probeer in alles het goede te zien. Hoe je zelf in het leven staat maakt ook hoe (on)gelukkig je zelf bent. Het leven is zo al hard genoeg, maar er zelf iets moois van en je zal zelf veel gelukkiger worden. Denk zelf maar eens hoe blij je kan worden van een heel vriendelijke kassierster of een gewone voorbijganger die je enthousiast begroet. Maak zelf de keuze om je leven mooier te maken. Geniet van de kleine dingen in het leven, want het zijn die kleine dingen die het leven zo prachtig maken. Je kan de wereld niet veranderen, maar wel je eigen wereld.

Smile, happiness looks gorgeous on you!

 

 

 

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *