Blog,  Huishouden,  Over mij

Lentekriebels | Wanneer de zon je batterijtjes opgeladen heeft.

Wat een zalig weer hebben we de laatste dagen gehad! En niet alleen onze zonnepanelen hebben meer energie opgebracht… ook ik had heel wat meer energie dan normaal en heb heel wat extra klusjes gedaan in en rond het huis. Je weet wel… klusjes die je niet wekelijks doet, maar zo nu en dan eens… Ja, die klusjes die nog eens bovenop het alledaagse huishouden komen. Klusjes die je vaak niet graag doet, maar waar je wel de meeste voldoening uit haalt. Net omdat het al lang geleden is dat je ze gedaan hebt… Tijd voor de start van de lenteschoonmaak:

Onze kelder opruimen

Onze kelder is eigenlijk een volledige verdieping, opgesplitst in 3 delen: de kelder zelf, de garage (die niet als garage wordt gebruikt) en mijn washok. In de kelder zelf staat onze diepvries, wat spullen die we niet vaak gebruiken en onze voorraad drank. Het was hoog tijd om die ruimte eens grondig aan te pakken, want tijdens het jaar besteed ik er wel te weinig tijd aan. Alle rommel buiten, afstoffen, vegen en dweilen. Het ligt er, min of meer, terug proper bij.

Naar het stort gaan

Alle overbodige rommel die in de kelder lag moest ik ergens kwijt… Alles in de garage leggen heeft geen zin, daar ligt nog genoeg wat weg mag gebracht worden. (hoe komen we toch altijd aan zoveel rommel die weg moet??) Dus ging ik met een koffer vol rommel naar het containerpark. En eerlijk gezegd vind ik dat nog leuk ook. Weer een hoop brol dat weg is, woehoew!!

Terras opruimen en schuren

Dit met de hulp van mijn lieve dochters!! En het was nodig!! De kippen hebben voorbije winter veel vrij mogen rondlopen in de tuin. En dat was te zien aan ons terras *bloos*… Ik kan je verzekeren dat we heel wat werk hebben verzet om het terras weer proper te krijgen. Woeps! Maar goed, het zit er nu ook weer op voor een paar maandjes.

Tip: Gebruik geen bleekwater of andere schadelijke stoffen om je terras proper te krijgen! Ik gebruik enkel wat bruine zeep en onze terras is niet meer groen en niet vuil. Veel milieu vriendelijker!

Lees ook: Deze gevaarlijke producten komen ons huis niet meer in!

Klaar voor meer lentekriebels!

Wat er nu gedaan is, dat is echt nog maar het tipje van de ijsberg. Er is nog wat meer werk dat moet gedaan worden. Maar het begin is er, er is al heel wat gebeurd maar er is nog zoveel meer te doen. De kelder en mijn washok komen ook nog aan de beurt. Maar eerst zien wanneer ik daar de tijd (en goesting) voor vind.

Heb jij ook al lentekriebels? Begon je al aan de lenteschoonmaak?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.