Kleuter

Knutselen met een peuter: knippen, plakken en scheuren!

Onze kleine Vince is pas 2 jaar geworden, een leuke leeftijd waarop je zoveel meer dingen kan doen met je kind. Even rustig aan tafel zitten om samen te knutselen, te tekenen en kleuren is op deze leeftijd heel erg leuk. Met kleurpotloden kleuren heeft hij al vaak gedaan. Tijd voor afwisseling! Die stiften van de grote zussen zijn veel leuker, maar daar mag hij niet mee kleuren 😉 Dus hebben we speciale stiften gekocht. Stiften die gemakkelijk uitwassen op kledij en waarvan hij de punt niet kan induwen. Ideaal voor een kleine ontdekker!

Ook schilderen proberen we al eens te doen. Heel leuk! En we doen het kleurtje per kleurtje, zo kunnen we hem gemakkelijker de verschillende kleurtjes aanleren.

Inspiratie nodig om te knutselen met dingen die je in het bos kunt vinden?

Wat ook leuk is eens ze 2 jaar zijn is knippen. Misschien denk je dat ze hiervoor nog te klein zijn, maar dat is zeker niet waar. Je hebt speciale scharen voor hun leeftijd, waarmee je kleintje zich geen pijn kan doen. Wij hadden nog een roze liggen van de zusjes waar hij het nu ook maar mee moet doen, onze stoere man 😀 De schaar gaat vanzelf terug open als hij eens geknipt heeft. Het zal nog een tijdje duren eer hij de handeling goed zal kunnen doen, maar oefening baart kunst!

Hier kun je inspiratie opdoen om te knutselen met lege rolletjes wc-papier.

Wat we ook hebben gedaan is crêpepapier in stukjes scheuren en op een blad kleven, dikke pret zou je denken! Maar ons ventje had vooral interesse in het lijmen zelf. Ik had het idee dat hij nog niet goed snapte wat er van hem verwacht werd, volgende keer beter :p Scheuren en knippen is heel goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek! Dit is alvast het resultaat: een groene kikker.

Knutselen met een peuter.

Lees ook: Is mijn kindje klaar voor de kleuterklas?

Het zijn allemaal simpele eerste knutselwerkjes, maar wel heel leuk om samen te doen.

Knutsel jij wel eens met je peuter? Misschien heb je nog leuke tips? Laat gerust een reactie na met extra ideetjes.

 

 

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *