Blog,  Tags

Kersttag 2018 – Prettige feestdagen gewenst voor iedereen!

Vorige jaar vulde ik ook een kersttag in, dit jaar werd ik getagd door Saar van Galabria voor deze kersttag. Deze tag heeft ze zelf gemaakt en ik vul maar al te graag de  vragen in. 

De Kersttag: hier gaan we dan!

Wat betekent Kerst voor jou?

Voor mij heeft het al lang niets meer te maken met de geboorte van Jezus of alles wat daarrond hangt. We zijn niet gelovig en hier staat ook geen kerststal in huis. Kerst is gewoon een supergezellige periode waarin het huis vrolijk versiert is, we in feeststemming zijn en waarin we feest vieren met familie. Heel gezellig en gemoedelijk allemaal.

Hoe ziet jou ideale Kerst er uit?

Een leuke en gezellige avond met familie. Lekker eten en drinken, samen lachen en feest vieren. En natuurlijk mogen pakjes onder kerstboom voor de kindjes niet ontbreken. Het huis is mooi versierd en gezellig… En een gezelschapsspelletje is ook altijd heel leuk! Op Kerstdag zelf is een pyjamadag wel heel erg leuk. Gewoon thuis met het gezin, geen verplichtingen. Wat nagenieten van Kerst avond.

Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik kan geen enkele film bedenken die echt mijn favoriet is… De meeste kerstfilms zijn familiefilms. En als we met heel het gezin samen naar een film kunnen kijken, is het altijd leuk.

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

Dit jaar is mijn favoriete kerstliedje nog steeds dat van Mariah Carrey. De tekst is ook heel toepasselijk voor hoe ik mij bij zulke dagen voel… Als ik maar ons gezinnetje bij me heb.

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Ja hoor: Kerstavond vieren we altijd met mijn schoonouders. We genieten van lekker eten en drinken en er liggen pakjes onder de kerstboom voor de kindjes.

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor Kerst?

Ik heb echt geen idee… Ik hoef echt geen kadootjes op Kerst. Liefst van al maak ik gewoon mooie herinneringen met onze familie. Ik geniet van Kerst op zich, zonder dat daar een kado aan te pas moet komen.

Liever een witte Kerst of eentje in de zon?

Geef mij maar een witte Kerst, echt! Het mag echt gaan sneeuwen nu, maar dat zit er met deze temperaturen niet meteen in jammer genoeg. Ik vind sneeuw tijdens deze Kerst periode suuuper gezellig! Maar eens de vakantie voorbij is mag de sneeuw dan ook wel wegblijven, haha.

Doe een kerstwens!

Heel cliché, Samson en Gert kunnen het mooier brengen 😉

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Een neppe, lijkt me beter ook dan elk jaar een nieuwe omkappen… Die van ons gaat zeker al 10 jaar mee. Al willen we volgend jaar toch een wat grotere hebben. Maar ik ben zeker dat we met onze ‘oude’ kerstboom een ander gezin kunnen blij maken. Deze gaan we zeker niet wegsmijten! Ik vind houten kerstbomen ook wel heel mooi.

Wat is jouw ultieme tip voor een Kerst zonder stress?

Op tijd beginnen aan alles, en doen wat je graag doet. Geen zin om een hele avond in de keuken te staan? Doe dat dan ook niet, en doe iets waar je geen, of niet veel werk aan hebt. Als je meer tips wilt, dan kun je deze vinden op deze blogpost.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?

De pakjes voor de kindjes gaan al vrij vroeg open… Wanneer juist, dat hangt ervan af, waarschijnlijk wanneer we zien dat ze wel heel nieuwsgierig zijn. Voor de volwassenen kopen we niets, we hebben dan ook niets tekort. En daarbij komt het allemaal wel heel duur uit. We kopen al pakjes voor 7 kindjes dat lijkt me wel meer dan genoeg 😉

Ik wens jullie allen een zalig Kerstfeest toe, geniet van elkaar en maak er iets leuks van xxx

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.