Kerst vieren tijdens corona
Blog,  Lifestyle,  Ontspanning

Kerst vieren tijdens corona met je gezin | Kerstmis 2020

Corona strooit serieus wat roet in onze feestplannen. De gezellige Kerstavond bij de schoonouders gaat niet door, en ook het nieuwjaarsfeest met mijn zussen valt in het water. De maatregelen mogen dan streng zijn, ik geloof wel dat ze noodzakelijk zijn. We hebben nu een keuze te maken: erover klagen en treuren over de eenzame feestdagen… Maar we kunnen er ook voor kiezen om er het beste van te maken. Want hé, wij hebben als gezin elkaar nog. Ik spreek natuurlijk niet voor mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. Kerst vieren tijdens corona hoeft echt geen tegenslag te zijn. Maak er iets leuks van!

Kerst vieren tijdens corona met je gezin: zo maak je het leuk!

Maak het thuis extra gezellig!

De tafel hoeft niet minder feestelijk gedekt te worden omdat er geen familie of vrienden langs komen, toch? Maak het gezellig met wat extra kaarsjes (wel voorzichtig zijn natuurlijk 😉 ) en doe wat extra moeite om het feestgevoel zo groot mogelijk te maken.

Leuke cadeautjes!

Wij zijn totaal niet cadeau minded, integendeel zelfs! Maar waar de kinderen normaal bij opa en oma hun Kerstpakje open maken, gaan we dit jaar ook zorgen voor leuke pakjes voor iedereen in het gezin. Normaal kopen we enkel cadeautjes voor oudejaarsavond voor onze kinderen. Dit jaar mogen de oudste naar de stad gaan om een cadeautje voor ons te kopen. En ik zorg dan weer voor een pakje voor de kinderen.

Samen hapjes maken

Dit doen we normaal sowieso al, maar dit jaar zullen we daar nog wat extra aandacht aan besteden. Samen een lekkere alcoholvrije cocktail maken voor de kinderen, de glazen versieren met een randje suiker en dan lekker genieten van een gezellige aperitief. Iets wat ons zoontje Vince ook heel graag doet en veel mee gaat kunnen helpen.

Spelletjes spelen

Van gezelschapsspelletjes spelen komt er niet veel op Kerstavond, maar nu we alleen met het gezin kunnen vieren, willen we het zo leuk mogelijk maken. Zodat we ook leuke herinneringen hebben aan Kerst vieren tijdens corona!

Enkele toppers om met je tieners te doen:

Family escape room Jumanji! Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer met deze Jumanji familie editie! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig. Het is een race tegen de klok, want je hebt maar 60 minuten tijd om te ontsnappen! Het spel ligt hier al klaar, en we houden het speciaal voor Kerstavond. Spannend!

What do you meme? Een heel leuk Nederlandstalig spel om je oudere kinderen te doen. Op de verpakking staat 18+ maar dat kun je echt met een korreltje zout nemen. Behalve wanneer je kinderen flauw vallen als ze het woordje ‘seks’ horen… En dat komt echt niet vaak voor en het is zeker niet vulgair. Onze meiden zijn 13 en 15 en verzot op dit spel.

Een leuke Kerstfilm kijken

Op Netflix staan in ieder geval heel wat leuke klassiekers. Samen onder een deken naar een leuke Kerstfilm kijken is een must. Ook dit doen we normaal niet op Kerstavond zelf als we bij familie zijn. Maar dit jaar mag dit echt niet ontbreken. Lekker na het eten in onze pyjama kruipen en gewoon lekker lui in de zetel hangen! We zullen haast uren te kort hebben voor 1 avond!

Hoe gaan jullie Kerst vieren tijdens corona?

Ook leuk: Tips voor een gezellige winteravond.

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Eén reactie

 • Nathalie

  Hallo,

  wij gaan ook onze familie missen dit jaar maar hebben ook het geluk om samen met onze 4 kinderen (drie zonen van 18, 17 en 13 en onze dochter die deze week 12 wordt) Kerst te kunnen vieren. We hebben eten besteld en ook de pakjes zullen niet ontbreken onder de kerstboom. Iedereen heeft twee naampjes getrokken waarvoor hij een cadeau’tje mag kopen.
  Die escape room lijkt me tof! Wordt misschien wel een cadeau’tje onder de kerstboom. En een film ontbreekt ook niet op ons programma. Hier is de film Home Alone een traditie tijdens de kerstdagen!

  Fijne feestdagen!
  Nathalie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.