Op reis,  Op uitstap

Joepie!!! Onze zomerreis 2018 is geboekt!!

En de reis gaat dit jaar naar… Calpe in Spanje. Calpe ligt in de provincie Alicante in de regio Valencia en aan de Costa Blanca. In een villa met privézwembad en op amper 700 meter van het strand, kan onze zomervakantie zeker niet stuk!

Voor het eerst in 4 jaar gaan we weer weg met het vliegtuig.

Voordat ons zoontje Vince geboren was, gingen we jaarlijks op vliegvakantie met onze dochters. Maar met een baby op het vliegtuig, dat zagen we niet zitten. En veel geld uitgeven aan een reis met een peuter die ’s middags moet slapen en ’s avonds snel moe is… Neen, een vliegreis wouden we nog wat uitstellen. We hebben de laatste zomerreisjes doorgebracht in de Ardennen. Wat ons zeker niet minder plezier heeft gebracht! Maar als je wat zekerheid wil van goed weer, dan moeten we toch uit ons Belgenlandje trekken.

Geen all-in hotel deze keer!

Ik moet toegeven, ik hou van de luxe en het gemak van een all-in hotel. Geen eten moeten maken, geen huishoudelijke taken moeten doen en enkel puur genieten van je gezin. Zalig toch!! Toch gaan we het dit jaar eens anders aanpakken. Een recente villa met privé zwembad, dat klinkt toch ook als muziek in de oren?

Als voordeel zien we vooral de vrijheid die we gaan hebben. We zijn bijvoorbeeld niet gebonden aan bepaalde tijden om te gaan eten. Ook zullen we ons ook niet moeten ergeren aan 100 ligstoelen die ‘bezet’ zijn door badlakens van andere toeristen. We huren ook een auto, wat we vroeger ook nooit hebben gedaan. Hierdoor zullen we meer stadjes en dergelijke gaan bezoeken en meer ontdekken van Spanje. Nog een voordeel is dat we meer privé hebben, ideaal voor een ietwat onzekere vrouw in bikini 😉 Dat er ook een wasmachine aanwezig is, zien we als een heel groot voordeel ook, omdat we veel minder handdoeken en kledij moeten meesleuren.

De nadelen van een villa tegenover een all-in hotel zijn dan weer dat je zelf eten moet maken. Er moeten al eens huishoudelijke taken gedaan worden, al moeten we ons niets aantrekken van de eindschoonmaak, gelukkig! Er is ook geen animatie natuurlijk, maar dat zal waarschijnlijk geen probleem zijn aangezien onze kinderen nooit veel hebben meegedaan hieraan. We zullen onze kinderen wel zelf animeren haha 🙂

Ik vind het allemaal ontzettend spannend!

We moeten zelf vanuit de luchthaven van Alicante naar de villa in Calpe rijden, er zal geen bus klaarstaan om ons naar ons hotel te brengen. Het is de eerste keer dat ons zoontje op een vliegtuig zal gaan, dus hoe dat zal verlopen valt nog af te wachten. Ik ben vooral benieuwd wat we zullen vinden van de villa tegenover een hotel. Het is ook de eerste keer dat we 13 dagen weg zullen gaan, sommigen zeggen dat we dit misschien wel te lang zullen vinden. Ah, we zien wel. Misschien valt het heel goed mee, in ieder geval laat ik nadien nog weten hoe het gegaan is eens we terug zijn.

Gaan jullie op reis? En met de auto of het vliegtuig? Of genieten jullie van een rustige vakantie in eigen tuin?

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

5 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.