Blog,  Tags

De ‘Is het al bijna Kerst?’ tag!

Deze neem ik even over van Tamara van themommydiaries.nl , gewoon omdat ik deze tag zoooo leuk vind!! Ik ben namelijk verzot op Kerst en Nieuwjaar! 😀 Oké, hier gaan we…

Is het al bijna Kerst? Hoeveel dagen nog tot het Kerst is?

Nog 47 dagen voor het Kerst is, en maar 46 voor het Kerstavond is.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar Kerst?

Hier geef ik toch een dikke 9 voor!! Stiekem kijk ik net nog iets meer uit naar oudejaarsavond. Ssssst!!!

Wanneer zet jij de kerstboom op?

De dag na Sinterklaas, dit jaar zal dit vermoedelijk op 3 december zijn aangezien de Sint al op 2 december komt 😉 Of het zou moeten zijn dat ik mezelf kan bedwingen en nog even kan wachten tot 10 december, maar ik vrees ervoor :p

Hoe ziet jou ideale boom er uit?

Zeker niet te groot, want ik heb nergens plaats om hem op de grond te zetten. Ik heb een plastieken boom (i know, een echte is mooier!) omdat ik geen zin heb om elke dag al die naalden op te kuisen. We hebben 3 katten die maar al te graag in boom zouden klimmen ook!! En ik gebruik elk jaar opnieuw dezelfde paarse versiering voor erin. Ik wil niet elk jaar opnieuw geld uitgeven aan nieuwe versieringen dus ik blijf paars verzamelen want ik blijf het ook heel mooi vinden.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Zooo cliché, maar deze van Mariah Carey is toch mijn favoriet.

Wat vind jij echt niet kunnen met Kerst?

Oooeeeeeh!! Zoveel!! Kerstmannetjes die uit de ramen hangen alsof ze naar binnen willen klimmen op een ladder. Witte kerstbomen vond ik ook al altijd lelijk en de rage van ‘ondersteboven’ kerstbomen heb ik ook nooit gesnapt.

Ik moet ook steeds denken aan de mensen voor wie Kerst helemaal geen feest meer is, mensen die op deze dagen nog meer treuren om hun geliefden die ze verloren zijn. Of oude mensen die niemand meer hebben, of toch niemand die naar hen omkijkt. Het idee dat mensen zich op zo’n dagen nog eenzamer voelen dan anders is hartverscheurend!

Naar welk Kerstgerecht kijk je het meest uit?

Hier hebben we qua eten geen tradities. Ik kijk zowiezo altijd het meeste uit naar de aperitief en het dessert. Ik hou er niet van om op zo’n dagen te koken. Het geeft alleen maar veel stress, werk en opkuis. Neen, ik zou al de nacht voordien wakker liggen van al het werk dat me te wachten staat om dan de dag zelf vermoeid te zijn. (ja, zo’n piekeraar ben ik dus, wakker liggen om niets!) Dus een fondue of gourmet is altijd geslaagd, maar het mag evengoed een gerecht zijn van bij de traiteur die enkel nog in de oven moet geschoven worden of een kaasplank. Ik ben niet zindelijk 😉

Wat voor outfit draag je meestal met Kerst?

Ik hou ervan om kleedjes te dragen of gewoon een broek met een feestelijke bloes erop. Kleedjes kan ik amper nog dragen zonder corrigerend ondergoed en dat spant altijd zo ongemakkelijk rond mijn buik. Maar hé, je moet er iets voorover hebben, toch 😀

Hoe ziet Kerst er over 25 jaar uit bij jou?

Een heel groot feest met al onze kinderen en kleinkinderen. Zalig!!! Ik krijg er echt een warm gevoel bij als ik erover denk <3

En tot slot: Wat geeft jou een echt kerstgevoel? Heb je een traditie?

Alles!!! Van het gezellig samen zijn met familie, het lekkere eten, de sfeer, kadootjes geven aan de kindjes… What’s not to love about that? En tradities, ja, het is elk jaar opnieuw Kerst en dat vieren we elk jaar wel wat op dezelfde manier. Maar echte tradities? Mss dat we alleen maar kadootjes geven aan de kindjes?

En jullie? Wat vinden jullie over Kerst? Kijken jullie er ook zo naar uit?

 

 

 

Delen is lief!
error

3 Reacties

  • Stefanie

    Leuk hoor! Ik kijk ook altijd uit naar kerst. Gewoon vanwege de gezelligheid met je gezin. Ook kan ik inderdaad heel slecht tegen mensen die dan alleen zijn..verdrietig om te weten dat er echt heel veel mensen zijn die alleen zijn met kerst. Of die gewoon geen goede band hebben met hun familie..
    Ik kijk ook echt uit naar een volle tafel met kinderen en aanhang..heerlijk lijkt me dat. Lekker relaxed en genieten van elkaars gezelschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *