Over mij,  Persoonlijk

In de ban van het Corona virus | Persoonlijk

Het is nu 5u40 als ik deze blog begin te schrijven. Ik ben, na bijna 2 uur wakker liggen en piekeren, uiteindelijk toch maar opgestaan. En dit is niet de eerste nacht dat ik last heb van slapeloosheid. Heel die Corona toestand vreet aan me. Bijna alles waar ik aan denk draait rond heel deze verschrikkelijk ziekte. Ik heb sinds 3 dagen enorme maaglast ook. Ik kan amper eten en dan voel ik me constant misselijk. Dit is iets waar ik wel vaker al last van had, ik begin te vermoeden dat ik in periodes van stress dus echt maagproblemen krijg. Gelukkig heb ik nog smelttabletjes die mij de komende dagen kunnen helpen en hopelijk trekt het snel weg. Waar ik allemaal van wakker lig?

De wreedheid van de ziekte

Gisteren kwam er op het nieuws dat in Italië 475 doden waren op 1 dag tijd. En tijd vinden om die mensen op een degelijke en eervolle manier te begraven is er niet. Wat dit doet met het rouwproces van de familie, dat moet een enorm effect hebben hierop. Ik kan maar hopen dat de strenge maatregelen in België ervoor kunnen zorgen dat het hier niet zo ver komt. Er zijn al veel te veel doden gevallen, en er zullen er ongetwijfeld nog heel wat meer volgen…

De gevolgen voor onze kinderen

Ik vraag me af wat de gevolgen van deze crisis gaan zijn… De kinderen missen (voorlopig al) 3 weken school. Ze krijgen taken doorgestuurd waaruit blijkt dat ze een deel van de leerstof aan zichzelf moeten aanleren. Het is een heel gedoe om voor beide meisjes een planning op te maken, maar het lukt. Al hoop ik echt dat er niet elke dag opdrachten gaan bijkomen. Gisteren kreeg ik een berichtje van mijn zus dat haar zoontje zo huilde omdat hij niet met zijn neefje kan spelen, met geen enkel kind eigenlijk. En dit is pas het begin, want wie weet hoe lang we nog in deze lockdown zitten… Hartverscheurend!

De gevolgen voor ons land

Hoe zal ons land door deze periode komen? Heel wat mensen verliezen een groot deel van hun inkomen. En voor de meeste zal dit financieel wel lukken om deze periode te overbruggen. Maar ik kan me voorstellen dat heel wat mensen echt in de problemen kunnen komen. De regering (of wat er van over blijft) wil tussenkomen in de water, gas en elektriciteitsfactuur. Helemaal goed! Maar van waar komt dat geld, en beter nog… Op welke manier zullen ze dit achteraf recupereren? Daar zullen wij als burgers later terug mogen voor op draaien… En wat als deze crisis weken, misschien maanden langer blijft aanslepen?

Wat gaan we de komende weken eten?

Echt, ik heb een schema klaarliggen voor de komende 3 weken wat we gaan eten. Ik vulde voorbije week mijn diepvries en voorraadkast aan zonder in overdrive te gaan en overdreven te gaan hamsteren. Intussen deed ik deze week boodschappen ’s avonds in Delhaize en kon ik vers fruit en voorverpakt broodbeleg halen. Ik lees berichten van werkende mensen die na het uitvoeren van hun job niet eens meer deftig hun boodschappen kunnen doen door hamsteraars. Ik zou het niet meer durven om nu nog te gaan hamsteren. Ik snap dat mensen kwaad worden als de persoon voor hen overdreven veel wc papier mee nemen, of hun kar vullen met pasta en saus en amper overlaten voor degene achter hen…

Maar goed… wat gaan we eten de komende weken, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds, ik ben er elke dag opnieuw mee bezig. Ook al weet ik dat we niet gaan omkomen van de honger…

Kort aub de zomervakantie niet in!!

Dat ik 3 weken langer thuis ben met de kinderen is voor mij een cadeau, echt! De mooiste tijden voor mij zijn de vakanties waarop de kinderen thuis zijn. Dat ik dan een bericht zie waarin gevraagd wordt om de vakantie met een maand in te korten, dan gaat mijn haar recht staan! Dit is alles behalve vakantie voor de kinderen. Ze zijn aan huis gebonden, kunnen nergens naar toe en moeten elke dag voor school werken. De zomervakantie voor de helft inkorten lijkt me echt meer een straf voor hen. Maar dat is dan mijn persoonlijke mening hierover…

#samentegencorona

Gelukkig zien we ook veel mooie dingen die gebeuren. Dokters en verpleegkundigen die hun eigen gezondheid riskeren om anderen te helpen. Mensen die rondvragen aan hulpbehoevenden of ze kunnen helpen met boodschappen doen. Mensen die zich vrijwillig opgeven om opvang aan te bieden voor kinderen van gezinnen die moeten werken…

Lig jij ook zo wakker van deze situatie? Wat denk jij over het verkorten van de zomervakantie?

Lees ook: Leuke activiteiten om binnen te doen tijdens de Corona crisis.

Lees ook: Kinderen educatief bezig houden tijdens de Corona crisis.

Photo by brittany from Pexels

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.