Een meisje wat verdrietig is door pesterijen.
Blog,  Kids,  Kinderen,  Tieners

Help! Ik word gepest! Wat nu?? | Tips die je helpen.

Bij het begin van het nieuwe schooljaar zijn veel kinderen ongetwijfeld met een klein hartje naar school gegaan. Ze keren terug naar een school waarin ze gepest werden of starten in een heel nieuwe school en moeten zich terug zien aan te passen. Vrienden maken is niet altijd gemakkelijk. En al zeker niet als je ooit als eens gepest werd. Ik kan ervan meespreken…

Mijn verhaal:

Ik werd vaak uitgesloten. Heel de lagere school had ik altijd maar 1 vriendin. Voor verjaardagsfeestjes werd ik bijna nooit gevraagd. Waarom ik gepest werd weet ik niet. Waarschijnlijk omdat ik zo’n stil en gesloten meisje was. Een gemakkelijk slachtoffer dus.

In het middelbaar ging het meteen al slecht. Doordat ik vroeger al gepest werd ging ik met een klein hartje naar het middelbaar. Hierdoor was ik meteen al het ideale slachtoffer voor pesters. Ik werd zo veel gepest (zelfs door een leerkracht) dat ik ziek werd van de stress. Door de zenuwen had ik vaak last van buikpijn. Net als in de lagere school.

Pesten is van alle tijden.

Maar terwijl het vroeger enkel in klas gebeurde, zien we nu vaker dat er ook aan cyberpesten word gedaan. Dus ook thuis stopt het niet. Dat pesten moet stoppen!

Cartoon Network, Awel en wielrenster/influencer Puck Moonen roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap, eigenheid en tegen pesten! Jezelf kunnen zijn en respect hebben voor iedereen: dat is het doel! 

Ik word gepest! En nu?

Weet dat je niet alleen bent. Ook Puck Moonen werd gepest. Dit is haar boodschap voor jou:

“Wees een maatje, geen pestkop”

Praat erover. Met je ouders, een lieve leerkracht op school of de directeur. Want zij kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing tegen het pesten. Heb je het gevoel dat je bij niemand terecht kan? Kijk dan zeker eens op deze website van Awel: https://awel.be/ Daar kun je met iemand chatten, met iemand bellen en zelfs mailen.

Ook op de website van Cartoon Network kun je terecht voor meer informatie en nuttige tips: https://buddy.cartoonnetwork.be/

Wat je goed moet beseffen als je gepest wordt:

Het is niet jouw schuld! Dit mag je zeker nooit denken! Mensen die willen pesten gaan altijd een reden vinden. Of je bent te dik of te dun, te dom of te slim, te groot of te klein… De fout ligt altijd bij de pester zelf.

Besef dat een pester iemand is die zelf problemen heeft. Die persoon wil iemand anders naar beneden halen om zich beter te voelen. Een pester is iemand die vaak onzeker is en misschien zelf bang is om gepest te worden. Misschien is je pester zelfs jaloers op jouw! Dat zou zomaar goed kunnen!!

Weet dat het allemaal goed komt!

Lees ook: Een kind is zoveel meer dan de punten op zijn rapport.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.