Selfie met 3 spelende kinderen op het strand
Blog,  Over mij,  Persoonlijk

Ik ben zo’n moeder die… 10 bekentenissen van mij als mama

Ik vind mezelf vaak een leuke moeder, dat mag wel eens gezegd worden. Maar ik heb ook mijn mindere kanten als mama. En dat zal iedereen wel hebben denk ik. Ik ga mezelf omschrijven hoe ik als moeder ben. Lees je mee?

Ik ben zo’n moeder die…

1. Heel moeilijk de kinderen kan loslaten.

Ken je die ene moeder die bij de eerste schoolreis staat te huilen bij de bus? Deze die haar tranen niet kan bedwingen als haar 8-jarige 3 dagen met de school op zeeklassen gaat… zonder moeder mee? Yup! That’s me! Gelukkig is dat met ons derde kindje beter, tenminste, toch een beetje. Elke leeftijd heeft fases waarbij je je kind net iets meer moet loslaten. Echt moeilijk vind ik dat. Maar goed, uiteindelijk moeten ze wel zelfstandig worden. En later gaan ze ook het huis uit. Ik kan er maar beter gewoon worden aan het loslaten. *slik*

2. Verwacht dat hulp in het huishouden niet gevraagd moet worden.

Of tenminste geen 4 keer na elkaar… En ik ben hier best wel koppig in. Als ik het te vaak moet vragen, doe ik het gewoon maar zelf. Met een bakkes tot op de grond, en maar klagen! Thahaha. Niet de juiste manier me dunkt, maar goed. Het is wel de manier waarop ik het aanpak. Ik denk dat het voor veel mama’s wel herkenbaar is dat taakjes telkens moeten gevraagd worden. Hoe er op gereageerd wordt, daar ben ik wel benieuwd naar, laat het me weten! In ieder geval vind ik niet dat ik elke avond moet duidelijk maken dat de meisjes de tafel moeten afdekken en de vaatwas vullen, toch?

Lees ook: Onze oudste gaat gaan paardrijden.

3. Een hekel heeft aan het huishouden.

Hekel met de hoofdletter H! Bah! Het huishouden zit vol met allemaal taken die je dagelijks, wekelijks of maandelijks moet doen. Er zit gewoon geen stop op, en het is elke dag hetzelfde liedje. Ik denk vaak: weet je, ik ga gewoon weer uit gaan werken, dan kan ik een deel van het huishouden uitbesteden. Maar goed, dat lost het opvangprobleem voor de kinderen niet op. En ik zou er denk ik niet gelukkiger van worden. Daarom dat punt 2 belangrijk wordt. Ik moet dringend een betere taakverdeling opmaken. Met 2 tieners in huis mag dat wel wat makkelijker verlopen.

4. Heel open is over hoe het leven in elkaar zit.

Het leven is lang niet alleen rozengeur en maneschijn. En hoewel ik onze kinderen niet wil blootstellen aan grote wreedheden, toch vind ik het belangrijk dat ze zowel over goed als over kwaad leren. Programma’s als ‘Steenrijk, straatarm’ leert hen hoe veel mensen het een stuk slechter hebben dan wij, en dat je heus geen villa met zwembad moet hebben om gelukkig te zijn. Ik wil dat ze opgroeien tot empatische volwassenen. Mensen met het hart en verstand op de juiste plaats. Maar ik wil ook dat ze bewust zijn dat bepaalde daden gevolgen hebben. En dat ze maar beter niet beginnen met roken, drugs, enz….

5. Roept wanneer ik de boel geen meester kan.

Of dit wel de manier om een kind op te voeden? Geen idee, ik weet alleen dat het me lukt om ze zo de mond te snoeren wanneer ze te druk en te wild worden. Niet dat het een dagelijks bezigheid is, maar af en toe, als het nodig is, dan durf ik m’n stem verheffen. Of ik me nadien schuldig voel? Nope!

Lees ook: 20 leuke me-time ideetjes voor mama.

6. Niet graag gezelschapsspelletjes speelt met de kinderen.

En niet graag gaat gaan zwemmen, maar ook niet graag naar de speeltuin gaat of graag knutselt… Best een saaie moeder he, I know! Maar hé, ik ga wel heel graag gaan wandelen met ons gezin. Uitstapjes vind ik ook altijd leuk. Naar de cinema, naar een pretpark, naar zee…. Ik kan ook enorm genieten van thuis gezellig samen te eten, een aperitiefje doen terwijl we naar een film kijken… Oh, en ik lees heel vaak boekjes voor! Samen gezellig in bed een boek lezen is zo leuk om een dag af te sluiten. Toch als ze nog klein zijn. Ik hou er ook van om samen naar de stad te gaan om een ijsje te gaan eten! Er zijn dus best wel dingen die ik wel graag doe 😉

7. Niet thuis komt met zakken vol kinderkledij.

Ik geef toe: hier geven we meer geld uit aan kinderkledij dan aan kledij voor onszelf. Maar goed, wij groeien nu eenmaal niet meer uit onze kleren (of het is in de breedte). Maar toch hebben onze kinderen echt niet veel kledij. Wanneer ik soms de kleerkasten van andere kinderen zie denk ik: wow! Hebben die echt zoveel kleren? En hebben ze die dan ook echt allemaal ooit aangedaan? Ik moet hier op tijd (wekelijks dus) de was en plas bijhouden, of ze hebben niets om aan te doen. Ik weiger dan ook om naar winkels als de Primark te gaan waar ik voor 50 euro een hele garderobe kan kopen.

8. De kinderen geen beperkte schermtijd geeft.

Dat heb ik ook nog nooit gedaan. En met 2 tieners in huis wordt dat wel heel moeilijk ook. Dat wil niet zeggen ze een hele dag enkel aan de pc zitten, tv zitten te kijken of op de tablet / smartphone… De meisjes doen goed hun best op school en studeren goed. De jongste kan zich nog goed bezighouden met tekenen en zijn speelgoed.

9. Die alles vergeet.

Echt… Alles wat ik niet opschrijf, vergeet ik. En dat brengt soms de nodige stress met zich mee. De ochtenden zijn hier vaak een ramp, en met regelmaat moeten we ons naar school haasten. Toch raar dat ik altijd op het laatste moment denk: Fruitdag! Vlug nog een appel schillen om mee te geven naar school! Of: Damn, vuilniszakken moeten nog buiten gezet worden. Ik vind mijn sleutels niet meer… enz… De chaos is haast elke dag aanwezig. Lang leve ADD!

10. Die graag het kind uithangt.

Echt, ik ben soms zo’n onnozel wicht. Al zeg ik het zelf. Ik vraag me serieus vaak af of er nog veel zulke moeders zijn? Wel gezellig als de kinderen op die manier plezier aan hun moeder hebben, denk ik dan 😉 Dat is dan misschien net goed om de stressy momentjes te compenseren.

Wat voor moeder ben jij? Wat is herkenbaar en wat net niet? Laat gerust een reactie na, ik hoor het graag 🙂

Lees ook: 12 tips om te besparen | leven met 1 inkomen.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

  • Marianne

    Hoi Stephanie,

    Ik heb vanmorgen je financiële overzicht bij LeukeGeit gelezen en zo naar je blog geleid. Wat een leuke blogs maak je. Alsof ik over mezelf lees. Heel herkenbaar! Ja, ik ben ook ‘zo’n moeder’, ja, ik kies ook voor rust voor mezelf en daardoor voor ons gezin (ik ben wel gastouder/onthaalmoeder), ja, in mijn hoofd is het vaak ook heel druk, maar ik heb een geheugen als een olifant. Ook niet altijd even handig of prettig.

    Hartelijke groeten!!!!
    Marianne

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.