Over mij

Ik ben een vakantiemoeder! En jij?

Vakantie, wat zalig!! Het liefste heb ik mijn kinderen elke dag bij mij en was er NOG meer vakantie tijdens een schooljaar! Maar het is duidelijk dat niet iedere ouder dit zo ziet. Elke dag opnieuw lees ik berichten over ouders die gek worden van hun kinderen tijdens deze lange vakantie. De kinderen vervelen zich, maken ruzie en ouders kunnen zich maar niet ontspannen tijdens hun reis hierdoor. Op 1 september slaken ze een zucht van opluchting: eindelijk terug school. Terwijl ik mij sterk moet houden om geen traantje weg te pinken omdat ik na 9 weken mijn kinderen weer moet afgeven. Ik hou van de vakantie, zoveel is intussen wel duidelijk. Ik leef van vakantie naar vakantie, en wel om deze redenen:

Geen stress of tijdsdruk, zowel voor mij als voor de kinderen.

Die verschrikkelijke ochtendrush die we tijdens de schooldagen meemaken, valt volledig weg. Die vervelende wekker ’s morgens hoef ik maar zelden op te zetten. En al zeker niet zo vroeg als op een schooldag. Slapen tot 10u is geen uitzondering. De kinderen doen daar nog een schepje bovenop en laten mij ’s morgens genieten van een kopje koffie in alle rust. Ik moet hierbij wel vermelden dat ze elke dag lekker lang opblijven ook. Als ze om 21u hun bed in zouden vliegen, dan hoef ik er ook niet op te rekenen dat ze zo lang uitslapen.

De kinderen zijn ontspannen en maken amper ruzie.

Natuurlijk heb ik geen engeltjes, en natuurlijk maken ze af en toe wel ruzie. Maar dat is echt weinig. Echt… weinig… En volgens mij komt dit hierdoor: geen huiswerk, niet hoeven studeren voor toetsen. Gewoon NIETS MOETEN doen, dat geeft hen zoveel rust. Hoewel we regelmatig buiten komen, zijn ze er niet rouwig om als ze enkele dagen gewoon thuis kunnen zitten en zich ‘vervelen’. Ik hoef gelukkig niet elke dag opnieuw spectaculaire uitstapjes uit mijn hoed te toveren om hen tevreden te houden.

Hulp in het huishouden.

De kinderen vinden het leuk om af en toe te helpen in het huishouden, en geef toe… de meisjes hebben er de leeftijd voor. De vaatwas legen, vullen en de tafel dekken of afruimen hoort bij hun taken, maar niet elke dag. Ze helpen me met opruimen (met 3 personen een kwartiertje opruimen gaat goed vooruit!) en hebben zelfs op eigen vraag de ramen al gepoetst. En goed hoor, niet met strepen enzo, woehoew!

Zoals je wel kunt lezen heb ik zelfs niet een hele kleine reden waarom ik blij zou zijn dat het terug school is. Ik vraag me af waar het verschil dan is met sommige andere ouders? Ik geloof niet dat onze kinderen toevallig braver zijn dan andere kinderen… Misschien willen werkende ouders in hun korte verlof zoveel mogelijk leuks doen met hun kinderen waardoor er elke dag dingen gepland staan? Of zijn de verwachtingen te hoog en willen ouders enkel perfecte vakantiedagen hebben met hun kinderen? Misschien zit er teveel druk op de korte tijd samen? Ik geloof dat een dagje niets doen echt pure ontspanning kan zijn.

Maak wat hapjes, schenk jezelf een glaasje wijn en geniet ♥ Kinderen worden zo snel groot en voor je het weet ga je deze vakantiemomentjes nog missen 😉

 

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.