Blog,  Over mij

Iets waar ik spijt van heb.

Eerlijk? Ik kan niets, maar dan ook niets bedenken waar ik spijt van zou hebben…

Waar ik spijt van heb VS dingen die ik anders zou aanpakken.

Natuurlijk zijn er wel dingen die ik anders zou aanpakken moest ik mijn leven kunnen herdoen. Hoe ouder ik word, hoe wijzer natuurlijk, hahaha! Dat ik moeder ben geworden op mijn 17, daar heb ik nog steeds geen spijt van. Maar er zijn wel dingen die ik anders zou aanpakken. Al die jaren dat we met 2 gewerkt hebben hadden we veel meer moeten sparen. Dat we nu met 1 loon kunnen leven terwijl we vroeger met 2 lonen niet konden sparen… dat gaat er bij mij niet in.

Als ik mijn leven opnieuw zou kunnen doen, dan koos ik voor een huis dat iets meer op de buiten was. Ik zou ook zorgen dat de afbetaling niet te hoog was en ik zou eerder thuisblijfmoeder geworden zijn. Of onthaalmoeder, want dat heb ik ook enkele jaren gedaan. Ik zou er wel voor gekozen hebben om minder opvangkinderen te verzorgen, om mijn rug wat te sparen, maar toch een centje bij te verdienen… Dat ik op mijn 30 al een hernia heb artrose op mijn rug, dat vind ik erg, want mijn rug moeten nog lang meegaan. En sterk genoeg zijn om later nog mijn kleinkindjes te kunnen dragen, hihi 🙂

Andere keuzes in het leven betekent ook dat ik dingen zou gemist hebben…

Soms denk ik dat als ik mijn leven opnieuw zou kunnen doen, dat ik toch voor die hogere opleiding was geweest. Maar als ik dan denk aan de dingen die ik hierdoor zou gemist hebben… Dan had ik waarschijnlijk nooit mijn beste vriendin leren kennen, dan was ik ook waarschijnlijk nooit als onthaalmoeder beginnen werkenen had ik mijn 2de maatje nooit leren kennen. En dan was de kans ook groot dat ik nooit die stap naar een leven als thuisblijfmoeder had durven nemen… In het leven moet je keuzes maken, en kiezen is altijd verliezen…

Maar verder… zou ik niets willen veranderen aan ons leven. Ik zou terug voor dezelfde man gaan, en terug evenveel tijd tussen de kinderen laten. Ons leven is niet perfect maar wel meer dan wat ik vroeger had durven hopen. Een leven als thuisblijfmoeder is als een droom voor mij, maar ik had nooit durven denken dat het ook haalbaar was geweest.

Lees hier over mijn leven als tienermoeder.

Zijn er dingen waar jullie echt spijt van hebben?

 

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.