Blog,  Over mij,  Persoonlijk

Het hoofd koel houden tijdens de Corona crisis

Er komt momenteel zo veel op ons af. Emoties swingen de pan uit en sommigen worden haast gek dat ze nu elke dag thuis moeten blijven. Voor depressie gevoelige mensen zoals ik is het extra opletten dat we het hoofd koel houden tijdens de Corona crisis. We gaan allemaal door een moeilijke periode en iedereen zal eens slechte dagen hebben. Het is belangrijk dat we niet alleen voor anderen willen zorgen, maar in de eerste plaats ook voor onszelf. Hoewel het er eerst naar uit zag dat de maatregelen rond Corona 3 weken zouden duren, is het voor iedereen duidelijk dat het einde hiervan nog niet in zicht is.

Het hoofd koel houden tijdens de Corona crisis: tips

Zorg voor een minimum aan structuur

Met een minimum aan structuur heb ik het vooral over het tijdstip van slapen en opstaan. Het is belangrijk om dit wat onder controle te hebben. Een goeie slaaphygiëne is belangrijk voor een goeie nachtrust en om slaapproblemen te voorkomen. Ook vaste eetmomenten horen bij structuur hebben. Probeer op dezelfde tijdstippen te eten, samen met de rest van het gezin.

Maak je elke dag klaar zoals je anders ook zou doen

Een hele dag in pyjama blijven zitten is geen goed idee. Ik voel zelf meteen dat ik pas mijn dag kan beginnen als ik gewassen en aangekleed ben. Als je gewoon bent om je haar en make-up te doen, blijf dit dan vooral doen. Je voelt je heel ander mens dan wanneer je in je huispak blijft rondlopen.

Hou het nieuws bij, maar niet fanatiek

Ik kijk elke dag naar het nieuws want ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van nieuwe cijfers of eventuele aanpassingen van maatregelen. Wat ik wel geleerd heb is dat ik gek word van 2 keer per dag naar het nieuws te kijken EN online op nieuwssites te kijken. Op de duur ben je met niets anders meer bezig en dat is gewoon echt niet gezond. We mogen / moeten er mee bezig zijn, maar dan op een gezonde manier!

Kom buiten en ga wandelen!

Hoewel het woord ‘lockdown’ met regelmaat valt, hebben we het geluk dat dit niet echt het geval is. Ook al voelt het soms zo aan. Elke dag worden we aangemoedigd om buiten te komen en in beweging te blijven. We kunnen de ziekte niet oplopen door de lucht in de ademen. Zolang we ons houden aan de 1,5 meter afstand en bij het thuis komen onze handen wassen. Zelf probeer ik elke dag 2 a 3 keer een half uurtje te wandelen met onze hond. Zo is mijn dag meerdere keren onderbroken en kan ik even mijn gedachten op 0 zetten.

Zoek naar iets wat je thuis kunt doen dat je graag doet

Kook je graag? Dan is het nu tijd om even recepten online te gaan zoeken of je kookboeken te doorbladeren. Hou je van bakken? Probeer elke dag je brood te bakken en test regelmatig eens een nieuw receptje uit. Hou je van puzzels makken, kleuren voor volwassenen, breien, haken, diamond painting… Ideaal! Of lees die boeken die al zo lang op je lijstje staan… Hoewel de fysieke winkels gesloten zijn, kun je heel gemakkelijk online bestellen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zit je al langer te denken dat je huis nood heeft aan een grote schoonmaak? Dan is dit ook het ideale moment om wat huishoudelijke taken in te halen. Na de Corona crisis is je huis helemaal op orde en kun je terug buiten komen en genieten van de leuke dingen die je buitenshuis kunt doen.

Blijf contact houden

Blijf vooral in contact met familie en vrienden. Bel elkaar, videochat, stuur een leuke brief of tekening naar je grootouders, … Want ook anderen hebben nood aan contact.

Huilen mag, maar let op je er niet onder door gaat

Je emoties loslaten is gezond, eens goed wenen moet kunnen. Dat heb ik de afgelopen week ook gedaan. Maar zorg dat het niet overheersend is. Huilen mag, maar zorg dat je de dag nadien weer je gedachten kunt verzetten. Dag in, dag uit wenen heeft geen zin. Als je in een neerwaartse spiraal zit, spreek er dan vooral over met je huisarts.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen, en een heel dikke knuffel aan iedereen die het kan gebruiken!

Lees ook: Leuke activiteiten om de kinderen bezig te houden binnen.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.