Hond afkoelen bij warm weer: hond springt in zwembad
Blog,  Huis, tuin & dier,  Huisdieren

Hond afkoelen bij warm weer | zomer tips

De warme zomers kunnen wel heel aangenaam zijn voor ons, voor onze huisdieren is dat vaak een pak minder. Zij kunnen zich niet ontdoen van hun vacht, dus bij hogere temperaturen hebben ze al snel TE warm. Daarom is het belangrijk om met enkele dingen rekening te gaan houden zodat je hond niet overhit raakt. Want dat kan dodelijk zijn.

Hond afkoelen bij warm weer

Afkoelingsmat

Met deze afkoelingsmat kan je huisdier altijd de koelte opzoeken in huis. Deze hoeft niet in de diepvries of koelkast gestopt te worden en toch is deze 5 tot 10 graden frisser dan de omgeving. Hij is makkelijk schoon te maken en kan ook meegenomen worden in de auto. De mat is in 4 formaten verkrijgbaar. Voor elke hond is er een geschikte mat.

Wist je trouwens dat de buik en poten

Een hondenzwembad

Je hond afkoelen bij warm weer kan dikke fun zijn dankzij dit hondenzwembad in de tuin! Een leuke afkoeling voor je lieveling. Waterpret verzekerd! Het zwembad is er in 2 verschillende afmetingen. Waar veel mensen ook voor kiezen zijn de gekende schelp zandbakken voor kinderen. Deze worden ook vaak gebruikt om te vullen met water. Je hebt ze in 3 verschillende kleuren.

Afkoelingsspeeltje

Deze afkoelingsspeeltjes kun je vullen met water en in de diepvries doen. De vorm van een ijsje is heel toepasselijk en leuk. Deze is beschikbaar in 3 kleuren waarvan een willekeurig kleur wordt opgestuurd.

Andere tips om je hond af te koelen:

  • Ga niet in de volle hitte gaan wandelen overdag, maar plan je beter de wandelingen ’s ochtends voor het echt te warm gaat worden, en ’s avonds als het wat is afgekoeld. Het asfalt kan te warm worden voor hun pootjes.
  • Laat je hond geen te zware inspanningen doen zoals achter ballen aan rennen of grote wandelingen maken.
  • Laat je hond niet alleen in de auto zitten, zelfs niet voor enkele minuten want de temperatuur in een auto gaat super snel omhoog.
  • Zorg dat je hond een plekje in de schaduw heeft en dus niet te lang in de zon moet zitten.
  • Let op met ijsjes en ijsblokjes! Dit kan voor diarree en misselijkheid zorgen!
  • Zorg dat je hond altijd water kan drinken, ververs regelmatig het water, zo is het telkens weer lekker fris!
  • Wanneer je je hond wil afkoelen met water, maak dan nooit de rug nat. Koel je hond af op zijn buik en liesplooien.

Afbeelding van Katrin B. via Pixabay

Deze blog bevat affiliate links. Lees er hier meer over.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.