Blog

Hoe start je een blog: testers gezocht!!

Heb jij er ook al over nagedacht om zelf een blog te starten? Gewoon als dagboek voor je kinderen later, of voor de familie om jullie te volgen? Of zou je er meer dan alleen maar je hobby van willen maken?

Heb je geen idee hoe je hier aan moet beginnen? Denk je dat dit te moeilijk is, of dat je hier één of ander diploma voor nodig hebt om hiermee te kunnen starten? Dan zit je er volledig naast! Ik was de grootste computerleek ooit! Meer dan de basis informatica op school heb ik niet gezien. En al zeker niet hoe ik een website of blog kan starten. Ik heb de voorbije 4 jaar dat ik blog alles zelf uitgezocht. En wat heeft dat me veel tijd en energie gekost!

Dit is waar ik jou mee wil helpen! Een degelijke blog opstarten met stap voor de stap de uitleg hoe je hiermee aan de slag moet gaan. En omdat het nu de eerste keer is dat ik dit wil doen, ben ik op zoek naar mensen die hier in mee willen gaan. Benieuwd?

Hoe start je een blog? Bloggen voor beginners.

Voor wie is deze cursus?

Voor mensen die al vaker nadachten over het starten van een eigen blog, maar geen idee hebben hoe ze hier aan moeten beginnen. Maar ook mensen die er mee begonnen zijn maar vast zitten en wel hulp kunnen gebruiken met het opzetten van een mooie blog, pagina’s aanmaken, een hoofdmenu aanmaken enz…

Deze cursus is dus niet geschikt voor mensen die de basis al kennen en al een tijdje bloggen en al vlot kunnen werken met WordPress. Ik wil later de cursus uitbreiden om professioneel met je blog aan de slag te gaan, maar laten we starten bij het begin 😉

Hoe ga ik aan het werk?

Ik wil graag starten met een groepje op een besloten Facebookgroep. De cursus wordt stap per stap opgemaakt en deze kunnen jullie via duidelijke filmpjes volgen. Elke stap is een nieuw filmpje en onder elk filmpje kunnen jullie vragen stellen of opmerkingen maken. Zo kan ik de cursus optimaliseren zodat deze voor iedereen duidelijk is.

We starten op 1 december maar wie zich aanmeld kan al meteen in het groepje starten zodat je tijd hebt om na te denken over een goeie blognaam en dan kunnen we op zoek gaan naar een URL die nog vrij is. Op die manier kunnen we je website al vastleggen en er WordPress op zetten zodat je klaar bent om te starten met de cursus. Geen paniek, wij helpen waar nodig.

Ik zal elke week enkele filmpjes online zetten die jullie kunnen volgen, alles kun je OP JE EIGEN TEMPO doen! Je kiest zelf wanneer je aan de slag gaat en hoeveel tijd je er in steekt.

Samen met andere mensen in een groepje starten lijkt me veel voordelen te hebben, dus dat wordt ongetwijfeld leuk!

Wat ga ik je leren?

Ik leer je hoe je WordPress op je website zet en hoe je je gebruikersprofiel moet aanmaken. We gaan de instellingen van je website stap per stap overlopen en bouwen je website stap voor stap op. We maken verschillende pagina’s aan die interessant kunnen zijn voor jou. We zorgen dat het duidelijk is voor de lezers wat ze op je blog kunnen terugvinden en wie jij bent. Dit en nog veel meer…

Pas als dit in orde is starten we met het bloggen zelf.

Ik heb al een blog maar wil graag meevolgen, wat nu?

Neem gerust contact met mij op, normaal gezien kan je website gewoon overgezet worden en hoef je niet van 0 te starten. Het blijft interessant om alles mee te volgen want je kunt hier als starter zeker wat van leren.

Wat kost dit hele plaatje nu?

Omdat jij bij de gelukkige bent om de start van deze cursus mee te maken, krijg je de cursus op zich gratis! Wat je wel moet betalen in de hosting en je domeinnaam (de URL van je website). Dit heb je automatisch nodig als je een blog start, de lessen krijg je er gewoon bovenop!

De hosting met een .be of .nl domein komen op €85. Dit is geldig voor 1 jaar hosting, nadien krijg je de mogelijkheid om te verlengen en ontvang je tijdig een email hiervoor.

Hoe kun je je aanmelden?

Stuur me een mailtje met onderstaande gegevens:

  • Naam, voornaam en adres (straat, nummer, bus, stad, postcode, provincie en land)
  • Email en telefoonnummer
  • Indien een bedrijf: BTW nummer
  • Indien je al weet welke domeinnaam je wil of je hebt al een domeinnaam die je wil verhuizen, laat dit zeker ook al weten.

Je krijgt een mail met een order, na betaling ontvang je de factuur en dan krijg je toegang tot de facebookgroep en kun je meteen aan de slag!

Bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met mij! Stuur me een mailtje op [email protected] en ik antwoord zo snel mogelijk.

Ik ga niet meer dan 15 mensen aanvaarden voor deze cursus, dus de eerste 15 kunnen deze cursus gratis volgen. Voor de volgende groep zal de prijs een stuk hoger zijn. Wie doet mee?? Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit!

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.