Persoonlijk

Nog 3 keer slapen voor het nieuwe schooljaar! De laatste voorbereidingen.

Nog 3 nachtjes maar, en die vakantie zit er alweer op. Hoe kan de tijd nu zo snel vliegen? Die 9 weken vakantie zijn om voor je het goed en wel beseft. Binnen enkele dagen zit er weer die routine in ons leven. Een routine die in het begin wel aangenaam lijkt, maar snel gaat vervelen. Een routine waar ik vooral weer stress van ga krijgen. Ik moet dringend werk maken van routines. Ik ben wel heel sterk in ze maken, maar me eraan houden is nog iets heel anders.

Money, money, money….

De nieuwe start van een schooljaar brengt heel wat kosten met zich mee. Zo zijn onze kinderen alweer voorzien van elk een nieuw paar schoenen. Moeten we weer enkele schoolspulletjes gaan kopen, en kochten we gisteren de nieuwe schoolboeken voor onze oudste. En de jongste zijn haartjes zijn weer netjes bijgeknipt sinds gisteren. Er werden nieuwe brooddozen aangekocht en een nieuw rugzakje voor ons zoontje. Nu nog nieuwe turnschoenen voor de meisjes en dat zal het voorlopig wel zijn. Je hoort het al, we zijn weer enkele 100 den euro’s lichter geworden *zucht*. En aangezien mijn man niet veel inkomen heeft gehad door de 3 weken verlof in juli, wil dat zeggen dat we onze spaarboek hebben mogen aanspreken. Ook de rekening van onze zonnepanelen is toegekomen.

Volgende maand zal niet veel beter worden!

Zowel onze oudste dochter als ik hebbben een nieuwe winterjas nodig. En we moeten ook nog voor iedereen de nodige winterkledij aanschaffen. De kledij van vorig jaar zal deze zomer wel gekrompen zijn door die hitte… of zou het aan onze kids liggen die weer zoveel gegroeid zijn??? In ieder geval, onze jaarlijkse shoppingtrip komt er weer aan. Een hele namiddag gaan shoppen, ik met mijn dochters, een hele middag plezier!! Zalig!

Lees ook: 10 handige tips voor de eerste kleuterklas!

Straks gaan we nog op bezoek in het klasje van Vince.

Niet te geloven dat mijn klein mannetje al naar de 2de kleuterklas mag!! Vorig jaar moesten we hem zo afzetten aan school zonder een eerste bezoekje aan de klas. Zonder dat hij eerst de klas had mogen leren kennen. Dit was bij onze dochters ook al zo. Maar het viel me vooral op dat er in andere scholen wel een kennismakingsdag werd gehouden. Enkele uurtjes waarin de ouders samen met hun kleuter eens de klas mogen gaan ontdekken. Zodat het kindje al eens gezien heeft waar hij het komende jaar heel vaak zal zitten. Dit heeft me over de streep getrokken om erover te gaan praten tegen een van de nieuwe juffen. Die me trouwens gelijk gaf 😉 En zie waar een gesprek toe kan leiden. Dit jaar mogen alle kleuters op ontdekking gaan in de klas. Dat zal al een pak van mijn tere moederhartje zijn!

Zijn jullie al klaar met de voorbereidingen voor dit nieuwe schooljaar?

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.