De woorden 'Time for change'
Blog,  Over mij,  Persoonlijk

Grote veranderingen ten huize thuisblijfmama!

Er komen spannende tijden aan ten huize thuisblijfmama! Mijn man heeft eindelijk de stap gezet om zijn ontslag te geven op zijn werk. Dit is intussen al een paar maandjes geleden en zijn opzegperiode zit er bijna op! Hij gaat eindelijk voor een carrière die hem volledig ligt. Een carrière in de IT. Iets waar hij WEL gelukkig van wordt. En daar ben ik zo blij om, want dat is wat hij ook echt verdient!

Een nieuwe job voor hem= grote veranderingen in het gezin!

In die 16 jaar dat we samen zijn, heb ik hem nog nooit dagwerk weten doen. Hij heeft altijd in ploegen gewerkt en de laatste 8 maanden heeft hij in het weekend gewerkt. Hoewel dat echt z’n voordelen had, zie ik nu ook wel de voordelen in van het gewoon dagwerk. Ook al zal dit ook wat ongemakken met zich meebrengen. Maar niets wat niet haalbaar is, we zullen ons gewoon wat moeten aanpassen…

Ik ga geen auto meer hebben overdag…

En dit is wel de grootste verandering… Tijd dus om me een deftige damesfiets aan te schaffen! Gedaan met boodschappen doen overdag. Maar dat is niet erg, ik doe met plezier ’s avonds de grootste boodschappen. De kleine dingen die ik tussenin moet aankopen zal ik dus met de fiets moeten doen. En dat is maar goed ook, beter voor het milieu, maar ook beter voor mijn lijf 😉 Er mogen wel wat kilo’s af.

Maar ook gedaan met kinderen naar school voeren…

Luxe kinderen zijn het, die van ons… De oudste gaat normaal met de fiets naar school, en ik ga met de andere 2 te voet naar school. Behalve… als het regent, vriest of echt nog donker is buiten. Ja, dan ben ik de eerste om toch de auto te nemen. En dat gaat er nu niet meer inzitten. Gelukkig is het nu vroeg licht buiten en hoeft de oudste niet in het donker naar school te fietsen. En volgend jaar gaat onze tweede dochter ook naar het middelbaar en kunnen ze samen naar school fietsen. Dat gaat me ook een veiliger gevoel geven. Misschien ben ik toch wat een overbezorgde mama?

Maar ik zie ook voordelen!

Zo zal mijn man terug thuis zijn in de weekends, woopwoop! En doordat hij geen nachtwerk meer zal hebben, zullen we veel meer tijd hebben om dan samen door te brengen. Meer tijd voor de oudste om te gaan paardrijden, eindelijk weer uitstapjes kunnen doen met ons gezinnetje! Want nu waren we vaak aan huis gebonden als we de auto niet hadden. Wat de kindjes niet altijd leuk vonden, zeker niet als het wat mooier weer is.

Ik zal meer aan huis gebonden zijn

Hoezo is dat positief? Ik zal mij meer kunnen focussen op mijn blog en op mijn huishouden. Ik moet dringend leren om wat productiever te werken, dus de verleiding om even snel hier of daar te gaan, dat zal ik niet meer hebben. Eens op de koffie gaan bij een vriendin zal ook niet meer zo vlot gaan, dus dat zullen we op een andere manier op moeten lossen.

Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.