Gnocchi met zalm en broccoli
Blog,  Recepten

Recept: Gnocchi met broccoli en gerookte zalm

Wij zijn alle 5 grote liefhebbers van pasta. Het is dan ook iets wat wekelijks op het menu staat. Vooral klassiekers als spaghetti bolognese, pasta carbonara of macaroni met kaassaus en hesp staan hier met regelmaat op tafel. Nu waren mijn man en ik samen boodschappen aan het doen en nam mijn man een pakje gnocchi uit de rekken. Dit had ik nog nooit klaar gemaakt… We namen de gnocchi mee naar huis en ik ging op zoek naar een receptje. Hierbij botste ik op dit heerlijke receptje van HelloFresh. Ik paste het receptje aan (onze kinderen houden niet van verse spinazie) en gaf er mijn eigen draai aan, met dit resultaat:

Gnocchi met broccoli en gerookte zalm.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 400 gram Gnocchi
 • 2 broccoli’s
 • 150 gram verse geitenkaas
 • 400 gram gerookte zalm
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 sjalotten
 • 2 teentjes look

Bereidingswijze:

 • Breng 2 liter water aan de kook met een snufje zout. Snij de 2 broccoli’s in roosjes. Versnipper de sjalotten en pers de look.
 • Kook de Gnocchi gaar zoals aangegeven op de verpakking. Was de broccoli en kook (of beter nog: stoom) beetgaar.
 • Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in. Stoof op een middelmatig vuur de sjalotten met de look voor ongeveer 2 minuten.
 • Voeg hierbij het blikje tomatenpuree en breng aan de kook. Meng de geitenkaas erbij. Kruid af met peper en zout.
 • Giet de Gnocchi af en meng deze met de saus uit de pan. Snij de zalm in stukjes en meng onder het geheel.

Smakelijk!

Weer een snel en lekker pastagerechtje ontdekt! Het werd door alle 5 gesmaakt. De kinderen zijn hier alle 3 fan van zowel broccoli als gerookte zalm. Dit kon dus niet mislopen. Je kunt de gerookte zalm zonder probleem vervangen door een stukje gebakken of gestoomde zalm. Maar persoonlijk houden wij van de smaak van gerookte zalm, ook in warme gerechten. Laat zeker weten als je dit gerechtje hebt klaargemaakt en hoe het bevallen is.

Lees ook: Veggie wokreepjes met rijst, wokgroenten en currysaus.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.