Blog,  Over mij,  Persoonlijk

Waarom ik geen weegschaal meer heb + de gevolgen.

Ja, je leest het goed! Ik heb geen weegschaal meer in huis. Heel bewust heb ik daar niet voor gekozen… Ons zoontje is er in een zotte bui op gesprongen en sindsdien werkt hij niet meer. Vervelend! Dacht ik, want ik was net gestart met diëten! Hoe kan ik nu zien of ik ben afgevallen??

Maar goed, zo erg is het niet. Een nieuwe weegschaal hoeft niet duur te zijn en ik wacht nog wel even om er een aan te kopen. Want ik ken mezelf… Ik ga me weer elke ochtend wegen om te zien of er weer een paar grammetjes af zijn.Wat uiteindelijk altijd tot frustraties leidt, duh!

Want je kunt echt niet verwachten dat je elke dag gaat afvallen. Ik weet dat het ongezond is om je elke dag te wegen, maar het is gewoon sterker dan mezelf. Ik denk trouwens dat dit voor veel vrouwen herkenbaar is. En als het niet snel genoeg gaat naar mijn gedacht, dan geef ik de moed meteen op. Zo snel als mijn dieet begon, zo snel is het weer afgelopen ook. “Want het heeft toch geen zin!”

Al 4 weken geen weegschaal meer (hoera!)

Ik ben vermagerd, dat voel ik gewoon. Maar ik weet ook dat ik geen 5 kilo kwijt ben. Maar of ik nu 1, 2 of 3 kilo kwijt ben, daar heb ik echt geen idee van. Ik voel het wel en dat geeft me een goed gevoel!

Mijn buik puilt nog altijd over mijn broekrand uit en mijn billen lijken nog geen millimeter smaller. Toch voel ik mij op een of andere manier beter in mijn vel. Ik heb voor mezelf al de beslissing genomen dat hier geen weegschaal meer in huis komt. Voor mijn part nooit meer! Ik let al minder op wat ik eet dan in de eerste 2 weken. Toch eet ik gezonder en snoep ik ’s avonds voor tv veel minder dan voordien.

Lees ook: Krijg meer overzicht tussen je uitkomsten en ingaven.

Het gaat om hoe je je voelt!

En geen enkele cijfer kan daar tegenop. Integendeel, een cijfer kan je goed gevoel meteen weer van je afnemen. Terwijl dit niet eens nodig is! Ik kan het echt iedereen aanraden om gewoon de weegschaal weg te halen uit je huis. Echt, je zult me nog dankbaar zijn hiervoor.

Een cijfer zegt ook niet alles. Zo ben ik volop bezig met het aanmaken van buik / rug en bilspieren bij de kinesist. Spieren wegen meer dan vet. Dus ook al ben ik misschien vet kwijt, dan kan het zijn dat dit niet zichtbaar is op de weegschaal door de spieren die ik nu aanmaak.

Dat ons zoontje onze weegschaal stuk heeft gemaakt heeft voor mij dus alleen maar positieve gevolgen.

Wanneer iemand mij in de toekomst vraagt hoeveel ik weeg kan ik heel eerlijk antwoorden: ik heb geen idee. Ik heb geen zin meer om mezelf te gaan vergelijken met hoeveel een ander weegt. En nog minder om me de volgende jaren te gaan frustreren over dat vetrolletje wat in de weg zit of die kilo die er teveel aan is.

Wanneer ik mij niet goed meer in mijn vel voel, dan pas ga ik terug op mijn eten letten. Niet wanneer de weegschaal mij zegt dat ik teveel weeg.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.