Anna boekjes
Blog,  Kleuter,  Tags

Favoriete kinderboeken tag!

Merel van Lotuswritings heeft deze favoriete kinderboeken tag verzonnen. Omdat ons zoontje maar al te graag met mama boekjes leest, en zijn zussen al even boekjes ‘verslaafd’ waren, wou ik deze tag maar al te graag invullen 🙂 Ik maak er een gewoonte van om elke avond voor te lezen en ik vind dat elke ouder dit zou moeten doen. Het is een gezellig en intiem momentje voor jullie samen waar je kindje zeker en vast van geniet.

Favoriete kinderboeken tag Q & A

Hebben jullie een voorleesritueel?

Ja hoor, elke avond voor het slapengaan, ga ik bij Vince in bed liggen. We kiezen een boekje uit dat ik dan voorlees. Soms wil hij ‘voorlezen’ aan mama, maar al snel geeft hij het boek terug aan mij. Hij is verzot op alles wat licht geeft, een mini-zaklampje of een lichtje die normaal aan een fiets hangt… maakt niet uit. En vaak gaat zijn lichtje mee naar boven, moet het grote licht uit, en lezen we samen in het donker onder zijn deken met het lichtje 🙂 Gezelligheid verzekerd!!

Wat zijn de favoriete boeken van je kind(eren)?

Vince is lange tijd verzot geweest op zijn Bumba boekjes met flapjes. Nog steeds slaapt hij met zijn 2 Bumbas, maar de interesse in de boekjes en filmpjes zijn toch een stuk verminderd. Zijn favoriete boekjes sinds hij 3 jaar is, zijn de boekjes van Anna. We hebben er intussen al een flink aantal van gespaard en ook ik vind ze heel leuk om voor te lezen.

Anna boekjes

 

Welk boek vind je verschrikkelijk?

Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een verschrikkelijk kinderboek gekocht… Wat ik wel minder leuk vind, dat zijn de klassieke sprookjesboeken van vroeger. Ik had er, puur uit nostalgische redenen, een gekocht toen Kyara nog klein was. Maar om eerlijk te zijn las ik die echt niet graag voor en ook de kinderen luisterden er niet zo graag naar.

Welk boek lees jij het liefst voor?

Ik lees alle boekjes van Kathleen Amant graag voor, ik hou niet alleen van de teksten, maar ook de tekeningen vind ik mooi. En voor elk onderwerp heeft ze wel een boek. Voor de rest heb ik hier en daar eens een ander kinderboek gekocht, maar deze worden minder gekozen 😉

Welk boek las je als kind het liefst?

Mijn favoriete schrijfster was met grote voorsprong Annie MG Schmidt. Vooral Pluk van de Petteflet, Floddertje en Otje waren mijn favoriete boeken die ik met plezier meerdere keren heb gelezen.

Stimuleer je het lezen van kinderboeken?

Het voorlezen gebeurd vanzelf, het schept een band en het heeft alleen maar voordelen. Op latere leeftijd moeten ze wel lezen van school uit. Ik verplicht hen niet om te lezen, maar als ze willen lezen, zoveel te beter. Op school worden ze al voldoende gestimuleerd vind ik.

Hebben jullie een abonnement op de bieb?

Ja hoor, maar ik moet toegeven dat we nooit gaan. Ik ben namelijk heel slecht in het op tijd terugbrengen van boeken, waardoor ik vroeger al flinke boetes heb moeten betalen. *kuch* Heel toevallig is er net gisteren een schrijver naar school geweest bij Ylana en wil ze boeken van hem gaan lezen. Dus nu zullen we wel eens moeten gaan 😉

Welk onbekender kinderboek zou je anderen aanraden?

Niet specifiek een bepaald boek. Ik ging graag op boekenjacht naar voelboeken, boeken met dierengeluiden of boeken met flapjes. Er zijn zoveel mooie kinderboeken, en zoals ik hierboven al vermeld heb: lelijke kinderboeken heb ik nog niet gekocht. Ik ben ook iemand die wel altijd reviews opzoekt van alles wat ik koop, dus ook van boeken. Hierdoor is de kans op een ‘slecht’ boek wel heel klein.

Wie is je favoriete kinderboekenschrijver/schrijfster?

Kathleen Amant, Annie M.G. Schmidt, Bart Moeyaert en Ronald Dahl. Ik moet toegeven dat ik geen recentere schrijvers ken.

Gebruik je stemmetjes tijdens het lezen?

Oh ja hoor, en met de juiste intonatie ook, vinden ze heel leuk 🙂

Wat is je beste voorleestip?

Ik lees altijd heel rustig voor, met veel intonatie en inlevingsvermogen. Snel lezen om er vanaf te zijn is zeker niet leuk, kinderen voelen wel het verschil aan. Samen liggen in bed is ook heel gezellig en een mooie afsluiter van de dag.

Bij deze tag ik Marieke van Puntsgewijs , Thea van Thearie en Maike van JufMaike om deze tag ook in te vullen!

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken? Hebben jullie nog tips voor mij?

 

 

 

Deze blog bevat affiliate links.

Onze favoriete kinderboeken!

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.