Een mooie vuilnisbak als eyecatcher in je keuken.
Blog,  Huis & tuin,  Huis, tuin & dier

Een echte eyecatcher in de keuken!

Een vuilnisbak wordt snel gezien als een lelijk item in de keuken. Velen werken hun vuilnisbakje daarom weg in hun kasten, maar vaak is dat niet zo handig. De vuilnisbakken zijn klein en zitten meteen vol en je hebt meteen heel wat minder kastruimte hierdoor. Een vuilnisbak is een van de meest gebruikte items in je keuken, het mag dus allemaal wat praktischer zijn natuurlijk. Wij kiezen zelf voor een losstaande vuilnisbak van 60 liter waarin meteen het afval voor een hele week in kan. Met een degelijke vuilnisbak heb je helemaal geen last van geurhinder.

Een vuilnisbak als eyecatcher in je keuken. 

Tegenwoordig hoeft een vuilnisbak helemaal niet meer lelijk of saai te zijn. Integendeel! Tegenwoordig zijn er heel wat mooie modellen te verkrijgen in verschillende trendy kleuren. Wat dacht je van een pastel roze, een fel gele of knalrode vuilnisbak? Een mooie vuilnisbak kan je keuken helemaal opleuken! Naast de verschillende keuzes van formaten en kleuren, kun je ook kiezen tussen heel wat verschillende, handige deksels. Ooit al gehoord van een touch bin die na een lichte aanraking vanzelf open gaat? Super handig wanneer je met je handen vol afval staat. Natuurlijk zijn er ook nog de gekende pedaalemmers en nog heel wat andere soorten deksels.

Dubbele of 3-dubbele afvalbak? 

Er zijn heel wat modellen van vuilnisbakken waarin je twee of drie compartimenten hebt. Super handig om meteen je afval te scheiden. Naast het restafval kun je hier ook je GFT en PMD afval in kwijt. Dat bespaart je heel wat heen en weer geloop naar je garage of naar buiten.

Toch liever geen vuilbak in het zicht?

Heb ik je nog niet kunnen overtuigen om een vuilnisbak in het zicht te zetten? Dan is er nog altijd de optie op voor een vuilnisbak te kiezen die in het kastje onder je gootsteen past. Kies dan best voor een inbouwmodel, die zijn gemakkelijker in gebruik dan een losstaand vuilnisbakje. Ook bij de inbouw vuilnisbakken kun je kiezen voor een dubbele afvalbak wat afval scheiden net wat eenvoudiger maakt.

Lees ook: Mei plastic-vrij, wij doen mee!

Dit artikel is er gekomen in samenwerking met Brabantia.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.