Blog,  Op reis

Eigen huis, eigen tuin – waarom je de deur niet uit hoeft om een topvakantie te hebben.

Met de vakantie voor de deur is het tijd om plannen te gaan maken. Om je heen boeken mensen de meest exotische vakanties en bestemmingen, maar voor je rust kan je (beter) gewoon thuisblijven! Want je hoeft helemaal niet de deur uit om een topvakantie te hebben.

Als de reclames op televisie over warme, zonnige bestemmingen met witte stranden je koud laten en als de verhalen van collega´s over hun aanstaande reizen je ook weinig doen, dan ben je niet alleen! Het overgrote deel van de Belgen geeft namelijk een voorkeur aan vakantie in eigen land en dat heeft niet alleen met het financiële plaatje te maken. Waarom zou je je druk maken om reisverzekeringen, vaccinaties en taalproblemen als de vakantie juist is bedoeld om tot rust te komen?

Zeker als je een groot gezin hebt, een drukke baan die veel tijd eist en gewoon een heel fijn huis hebt, is dé perfecte zomervakantie voor jou en je gezin heerlijk in de tuin of op het balkon. En dat heeft vooral te maken met twee zeer belangrijke elementen: ruimte en tijd.

Bron: Pexels

Kinderen opvoeden en een gezin onderhouden kost tijd, dat kan iedereen die daar ervaring mee heeft beamen. Tijd die je vervolgens niet kan steken in zaken als het opknappen van het huis, het verzorgen van de tuin of gewoon in het helemaal niets doen. Vraag maar aan je collega´s en vrienden die zo pochten over hun vakantie of ze bij terugkomst eigenlijk zijn uitgerust – grote kans dat het antwoord nee is! Juist door alle impulsen en indrukken komen ze soms vermoeider terug dan ze vertrokken. Terwijl jij eindelijk wat tijd voor jezelf hebt gehad en weer helemaal scherp en vol energie uit de vakantie komt.

Het tweede element is ruimte. Een vertrouwde ruimte zorgt voor een rustig gevoel, waarbij een vakantie naar een onbekende bestemming het tegengestelde gevoel kan geven. Eigen huis, eigen tuin – het is dan ook niet zomaar een uitspraak. Overigens is er genoeg te doen! De vakantie is een uitstekend moment om lekker te tuinieren (helpt goed tegen stress) en in het zonnetje eindelijk dat ene boek te lezen.

Bron: Pexels

Naast het lezen van een boek biedt een vakantie in eigen huis nog meer dingen waar je anders nooit aan toe komt. Het proberen van nieuwe recepten bijvoorbeeld of het weer oppakken van een muziekinstrument of een andere hobby. En natuurlijk het uitnodigen van vrienden waarmee je al honderd keer had afgesproken ‘om een keer wat te gaan drinken’. Bijpraten in de rustige omgeving van je huis, je kinderen die in de buurt spelen, niemand die je kan lastigvallen – waarom zouden we nog op reis gaan?!

 

 

 

 

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.