nieuwe keuken kiezen
Blog,  Huis & tuin,  Huis, tuin & dier

Een nieuwe keuken kiezen: dit zou ik anders doen!

Toen we in ons huis kwamen wonen en alles in de ruwbouw stond, vond ik dit het leukste aan heel die verbouwingen: een nieuwe keuken kiezen! Wij hebben intussen al 12 jaar onze rode keuken. En een rode keuken… you love it or you hate it! Ik ben de rode kleur nog steeds niet beu gezien, toch kijk ik al uit naar mijn volgende keuken die er helemaal anders gaat uit zien. Je kunt op verschillende websites een keukenontwerp gaan maken. Hier kun je met een handige 3D ontwerper je eigen keuken ontwerpen.

Nog niet voor in de eerste jaren

Hoewel onze keuken aan vernieuwing toe is… er ontbreekt een kastdeur en ons werkblad is beschadigd… is een nieuwe keuken nog niet aan de orde. Er zijn nog teveel andere verbouwingen die we willen doen die voorrang krijgen.Toch denk ik al regelmatig aan wat ik anders zou doen. Kwestie van binnen enkele jaren goed voorbereid te zijn 😉 Als hier een nieuw keuken komt, moet het meteen helemaal in orde zijn! Want ik heb geen zin om alle x-aantal jaar een nieuwe keuken te moeten kopen.

Wat ik deze keer anders zou doen…

 • Kiezen voor een andere kleur. Ik wil iets wat rust uitstraalt… Dus ik zou zeker voor een strakke witte keuken gaan!
 • Een totaal ander werkblad kiezen. Nu hebben we een heel goedkoop werkblad waar intussen al schade aan is… Liefst kies ik dan voor een werkblad in graniet. Ik denk dan aan een zachte kleur: licht grijs of beige.
 • Een keuken in U-vorm in plaats van een keuken in L-vorm. Ik zou iets meer kastruimte willen en vooral een ingebouwde koelkast in plaats van een losstaand model.
 • Kastjes tot aan het plafond. Meer kastruimte + geen stof meer boven op de kast 😉
 • Een dampkap die weggewerkt is in de kasten. Die van ons verzamelt veel stof en is moeilijk om streeploos proper te krijgen!
 • Geen handvaten meer, gewoon een kliksysteem waarbij je de kast moet open duwen. Niets vervelender dan handvaten afkuisen, echt… hoe minder werk, hoe liever! En effen kasten horen daar natuurlijk ook bij, nergens een randje wat moet afgekuist worden en waar vuil in geraakt. Valt het op dat ik niet graag kuis?
 • IK MOET!! een rommel schuif hebben, echt serieus! Nu ligt er altijd prullaria op het werkblad, ik heb er een hekel aan! Dan zou de keuken opruimen sneller gaan.
 • Ook een inbouw microgolf is noodzakelijk. Hoe minder er op het aanrecht moet staan, hoe liever ik het heb. En terwijl ik daar over bezig ben… Ik hou wel van keukens met een dubbele schuifkast waar de koffiemachine en de waterkoker achter verscholen staat!

Lees ook: Een echte eyecatcher in je keuken!

Hebben jullie nog tips? Wat zou jij anders doen bij het kiezen van een nieuwe keuken? Of waar ben je echt super tevreden over?

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

3 reacties

 • Maaike

  Greeploos is ook niet ideaal hoor, zeker niet in combinatie met hoogglans. Kinderhanden overal (want ja, geen greepjes). Chocolademousse, banaanpudding, aardbeienjam, alles dankzij de greeploze lade aan je kasten te zitten…
  Wij hebben gekozen voor een mega duur werkblad van goede kwaliteit lavasteen. Hier kan je gewoon een hete pan op zetten, op snijden en werken. Alles waarvoor een werkblad bedoeld is.

  • Stephanie

   Wat leuk om jou ervaring hierover te lezen. En inderdaad, veel sneller vingers op je kasten. Had ik nog niet bij stilgestaan! En over lavasteen als werkblad had ik ook nog niet van gehoord. Super bedankt voor de tips! Want ik vind het zelf ook superhandig als je geen snijplankjes hoeft te gebruiken!

 • Natalie

  Ik heb bij de laatste keukenrenovatie alleen de kastdeurtjes vervangen. Dat was goedkoop en op het zicht effectief. Meer ruimte schep je er alleen niet mee. Ik zou de volgende keer kiezen voor andere keukenkastjes en dan liefst ook tot aan het plafond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.