Het uitzicht vanop ons dakterras in Calpé, Spanje op de mooie rots!
Blog,  Op reis

Een dag uit mijn leven: op vakantie in Calpé.

Ik geef jullie graag eens een kijkje in mijn leven. Wij zijn op vakantie in Calpé en het lijkt me leuk om eens een dag uit mijn leven op vakantie te beschrijven. De dagen lopen hier ongeveer in dezelfde lijn telkens. Overdag te warm om op uitstap te gaan. Dus houden de uitstapjes beperkt tot het doen van onze boodschappen in de koele supermarkt.

Een dag uit mijn leven: in Spanje!

’s Morgens wordt er geen alarm gezet. Waarom zouden we dat doen? We zijn op vakantie, blijven elke avond lang op en het is al vroeg als ik om 9u uit bed raak! Meestal is het zelfs wat later. De kinderen slapen tot 11u. Ideaal dus om lekker relaxed wakker te worden.

Tijd voor een eerste koffie en social media!

Wanneer iedereen in het gezin wakker is…

Dan is het tijd voor een lekker ontbijt. Mijn favoriete ontbijt hier in Spanje is toast met Camembert crème. Ja… een mens moet daarvoor zo ver reizen om die lekkere kaas te ontdekken die ze hier ook verkopen. Maar hier is het wel een pak goedkoper! Net zoals alles hier goedkoper is. We eten lekker buiten, bij het zwembad. Wat een plezier om elke dag buiten te kunnen eten!

Lees ook: Reisapotheek met kinderen, wat neem je mee?

In de namiddag = zwembadtijd!

Gewoon een hele middag niets doen bij het zwembad. Ooooeeeeh! Zalig! Dit ga ik missen al we terug naar huis gaan! We zetten een parasol bij het zwembad zodat de kinderen niet verbranden. Ik heb in onze valies enkele boeken met Zweedse kruiswoordraadsels gestopt. Dit is een van mijn favoriete bezigheden op reis. Want letterlijk niets doen… dat gaat niet! Ook voor de kinderen heb ik allerlei invulboekjes mee. Weet je dat hier geen kat te zien is overdag?? 1 keer gingen we naar het strand, en daar was echt haast niemand te zien.

Lees ook: Naar Gran Canaria met kinderen.

’s Avonds is het tijd om lekker te eten EN te aperitieven…

Soms eten we gewoon iets heel simpels thuis, maar we zijn ook vaak op restaurant geweest. Uit eten is hier veel goedkoper dan in België! Natuurlijk hoort er nadien nog een cocktail bij. Piña Colada is mijn favoriet!! Geen enkele avond zag er hetzelfde uit. We gingen elke avond ergens anders naartoe. Het is ook haast het enige moment dat je er op uit kunt gaan.

Eens we terug in ons vakantiehuis zijn, is het tijd om te aperitieven. We spelen een gezelschapsspelletje met de kindjes. Gewoon wat nagenieten van onze dag. Het is al na 12 uur als de kindjes naar bed gaan en niet veel later gaan we ook gaan slapen.

Lees ook: Mijn favoriete droombestemmingen.

Lang leve de Rode Duivels!!

Onze Rode Duivels speelden 3 matchen tijdens onze reis. Telkens kozen we ervoor om net dan uit te gaan eten en de sfeer op te snuiven. Vooral wanneer België tegen Brazilië won! Toen ze later verloren tegen Frankrijk ging de sfeer er minder gemoedelijk aan toe. Toch zijn we fier op onze Rode Duivels en was het een plezier om de wedstrijden op deze manier mee te maken.


Kwam er maar nooit een einde aan deze mooie vakantie! Zalig toch! Puur genieten. Ik kijk er al naar uit om onze volgende reis te boeken!!

Hier vind je tips met alle bezienswaardigheden in Calpé.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *