Blog,  Ecologisch leven

Ecologisch leven? Count me in!

En daar wil ik jullie heel graag deel van laten uitmaken. Ik heb in een eerdere blog al vermeld dat ik graag bewuster en ecologisch wil gaan leven. Eigenlijk is het een verlengde van het minimaliseren waar ik intussen al een dikke 2 jaar mee bezig ben (en waar ik nog lang niet mee klaar ben). Ik ben me steeds meer en meer bewust van de wereld rondom mij. Het dierenleed, chemische producten die we dagelijks gebruiken. Het overtollige en overigens giftige plastiek dat we gebruiken, al de onnodige dagelijks verspilling van verschillende zaken.

Ik heb geen behoefte om een fanatiekeling te worden.

Ik heb respect voor mensen die all-the-way gaan. Maar voor mij moet het allemaal haalbaar blijven. Leven zonder koelkast en diepvries, de auto verkopen en douchewater opvangen is niets voor mij. Wasbare luiers, menstruatiecups of wasbare maandverbanden zijn niet aan mij besteed. Ik heb zelfs geen stoffen zakdoeken in huis omdat ik het niet hygiënisch vind.  Niet dat ik het vies vind als andere mensen dit wel doen, het is alleen niet aan mij besteed. Elk zijn ding, toch?

Wat ik dan wel wil veranderen?

Ik wil van die chemische troep af zoals wasproducten, wasverzachters en douchegels… Dus ben ik van plan om dit zelf te gaan maken. Het internet staat vol recepten. Ik twijfel er niet aan dat dit zoveel gezonder is voor onze huid, maar ook veel beter voor het milieu. Zo beperk ik ook het plastic afval thuis. Maar ook het microplastiek die aanwezig is in waspods zal op die manier niet meer in het water geraken. Ik zit boordevol ideeën die ik stap voor stap wil uitwerken. En ik ben ervan overtuigd dat wij het verschil kunnen maken. Ook onze kinderen kunnen we op deze manier bewuster laten leven en hopelijk nemen ze dit mee in hun latere leven.

Mijn doelen:

  • weg met de chemische rommel op onze huid, vanaf nu maak ik mijn eigen wasmiddel (al moet ik eerst nog even door mijn voorraad heen)
  • gedaan met een uitgedroogde huid en eczeem bij de kleinste, ik wil zelf onze douchegel maken
  • 2 volle vuilzakken per week? Dat wil ik graag verminderen naar 1 vuilniszak. Later liefst nog minder, maar we moeten ergens beginnen he!
  • minder vlees eten
  • minderen met het gebruik van plastiek
  • enz…

 

Het minimaliseren en ecologisch leven loopt in een gelijke lijn en ik wil het beide heel graag. Bij beide manieren leef je bewuster. Ik ben alvast heel benieuwd wie op dezelfde manier denkt en misschien al leeft? Zelf kan ik namelijk heel wat tips gebruiken toch, en natuurlijk is het de bedoeling dat ik er zelf ook heel wat kan meegeven.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *