De naam van de boerderij: de verloren hoek op hout.
Blog,  Daguitstapjes

De boerderijdagen van Campina: wij waren erbij!

Ik ben verzot op dieren en het boerderijleven. Ik hou ervan om mensen te volgen op Instagram die regelmatig foto’s posten van hun diertjes. Ook het leven op de boerebuiten heeft me altijd al aangesproken.

Toen ik een mail kreeg of we zin hadden om naar de boerderijdagen van Campina te gaan, heb ik dus niet getwijfeld! We hebben sinds augustus geen uitstapjes meer kunnen doen in het weekend omdat mijn man in september startte met weekendwerk. Natuurlijk deden we wel leuke dingen in de vakanties tijdens de weekdagen! Maar toch…

Tijd voor wat meer quality-time met het gezin!

De boerderijdagen van Campina:

Blijkbaar is dit een event die jaarlijks terug komt, maar het is het eerste jaar dat ik ervan gehoord heb. We konden kiezen tussen 5 boerderijen om te bezoeken, waarvan 1 in West-Vlaanderen. We kozen er dus voor om naar Zuienkerke te gaan naar boerderij ‘De verloren hoek’

Het werd een interessante dag waarop we een rondleiding kregen van de melkboer en zijn boerin. Niet alleen leerden we bij over de koeien, we kregen ook een stukje geschiedenis mee over de boerderij. Super leuk om te weten dat de boerderij al meer dan 100 jaar in de familie zit. Wie kan vertellen dat een deel van zijn eigendom gebouwd werd door zijn grootvader? Echt tof toch! Ook wat er gebeurde tijdens de oorlog enzovoort.

Er werd animatie voorzien en gratis proevertjes dankzij Campina.

De kinderen konden allerlei spelletjes en activiteiten doen. Zo was er een parcour die de kinderen om ter snelst konden afleggen. Ze konden ook meedoen met een kleurwedstrijd. Benieuwd of Vince iets zal gewonnen hebben. Nadien hebben we allemaal yoghurtjes kunnen proeven en kregen we flesjes water. Dat was wel nodig want het was echt een hele warme zomerse dag. Zalig!

Over de koetjes…

Ik ben zo tegen dierenleed. Dat kalfjes al meteen na de geboorte weg worden genomen van bij de moeder vind ik vreselijk. En ik wil dat op zich niet gaan minimaliseren…

Maar wat ik wel zag, is dat die dieren het verder wel goed hebben. Die koeien geven 6 tot 10 jaar melk en mogen dag in, dag uit grazen in de weide. Wat in vergelijking met een varken, die nooit het daglicht ziet, toch een veel mooier leven is Al snap ik dat sommige mensen hier dus wel anders over denken.

Voor ons was deze dag een echte aanrader:

Voor wie niet geweest is, het werd voor ons en de kinderen een leerrijke dag. Als je volgend jaar ook eens kan langsgaan is het echt wel de moeite om eens mee te maken.

Lees ook: 3 tips om goedkoper op uitstap te gaan.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.