Dagboek thuisblijfmama
Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: woensdag!

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Daar vertel ik jullie graag meer over in de vorm van een dagboek. Een hele week hou ik bij wat ik allemaal heb gedaan, en daarover post ik elke dag een artikel. Indien je deze nog niet hebt gelezen, maar wel interesse hebt, kun je hier die van maandag en dinsdag lezen ♥

 

Eerst en vooral wil ik nog mijn lezers bedanken!! Mijn dagboek valt tot nu toe bijzonder goed in de smaak, leuk om te zien!!

Woensdag 16 mei:

Zoals elke schooldag gaat mijn alarm weer af om 6u30. Maar ik ben zo verschrikkelijk moe!! Het is al 7u20 als ik uit bed geraak, ramp!! Snel de meisjes wakker maken, een kop koffie drinken en dan ons zoontje uit zijn bed halen. Normaal zou ik al gewassen en aangekleed zijn, maar dit is nu eens niet het geval. En grote haast heb ik precies ook niet. Het is woensdag, maar een halve dag school, dus er moeten geen boterhammen gesmeerd worden voor de oudste om mee te nemen. Dat scheelt toch weer een paar minuten werk, haha 🙂 Er is net tijd genoeg voor de kinderen om te eten en zich klaar te maken.

Pas om 8u05, als Kyara (de oudste) naar school is vertrokken, kan ik me snel gaan douchen. De kleren van Vince (3j) heb ik al helpen aandoen. Om 8u20 zijn we klaar om naar school te vertrekken.

Gelukkig is iedereen toch nog op tijd op school aangekomen!

Eens terug thuis heb ik 2 wasmanden vol was om te plooien: handdoeken en de kookwas. Ik sta recht om mijn was te plooien, en intussen kantel ik enkele minuten mijn bekken terwijl ik lichtjes door mijn benen ga. Gelukkig hangen er gordijnen voor het raam, want het zou nogal een zicht zijn voor voorbijgangers. Lol! Nog even de vaatwas leeg maken en het is alweer 9u15!

Ik maak 45 minuutjes tijd voor mijn blog en social media. Intussen ontbijt ik… met een chocoladewafel en koffie!!! Slecht bezig Stephanie!!! Foei!

Om 10u gaat de dierenwinkel open, en aangezien het eten van onze poezen sinds gisterenavond op is, ga ik weer een grote zak gaan kopen. Meteen weer 65 euro lichter!! Maar goed, ik vind het toch belangrijk om wat deftig voer te kopen voor de katten. Thuis staan er 3 jankende kattebeesten op mij te wachten, alsof ze al in dagen geen eten meer hebben gekregen!! Dus mijn eerste werk is hen eten geven.

Daarna ben ik weer bezig voor mijn blog, wat kruipt daar veel tijd in!! Het is een hobby en ik doe het graag, dus mij hoor je niet klagen 😉 Voor ik het goed en wel besef is het al 11u30, tijd om de kinderen op te halen. Ik ben niet eens achter brood geweest, dus moet ik hen nog even meenemen naar de bakkerij.

Woensdagmiddag: tijd voor een bezoekje bij omi!!

Na het middageten blijft mijn zus nog even bij ons thuis hangen. Haar zoontje zit bij ons zoontje in de klas, superleuk!! En ik haal hen beide elke middag op om bij ons thuis te eten. Op woensdag- en vrijdagmiddag komt mijn zus hem dan halen. Om 14u vertrekken we met zen allen naar omi, waar ook onze andere zus zit met haar dochter. Ik heb dus 2 zussen 🙂 De kinderen hebben er een hele middag plezier, en wij kunnen wat bijkletsen. Ideaal!!

De gewone avondroutine.

Om 17u15 komen we terug thuis en de schoonpapa springt even binnen voor een koffie. Tegen dat hij terug naar huis gaat is het tijd om aan het avondeten te beginnen. Heel simpel: puree, witte boontjes in tomatensaus en voor mij een roereitje. De rest van het gezin eet veggie nuggets van Boni, die hebben ze nu voor de eerste keer geproefd en die vielen goed in de smaak!! Ze zijn een stuk goedkoper dan deze die we in de bio winkel kochten. Lekker gemakkelijk dus, daarvoor moet ik al niet meer speciaal omrijden.

Vegetarisch eten kan zo simpel zijn!!

Echt!! We proeven regelmatig nieuwe vleesvervangers, en de meeste zijn echt wel heel lekker!! Op deze manier is vegetarisch eten poepsimpel!! Alleen zou dat ook weer niet zo gezond zijn om elke dag vleesvervangers te eten. Daarom wisselen we gewoon af, soms vlees, soms vleesvervangers of soms kaas. Je weet niet meer wat je wel of niet mag eten om goed bezig te zijn. En enkel aardappelen of rijst met groenten is aan ons niet besteed.

Om 8u30 zit Vince in bed. Een half uur later volgen ook zijn zussen. Tijd voor mijn blog opnieuw. Het is al bijna 23u als ik klaar ben. Nog de vaatwas vullen, tafel afkuisen en naar bed. De tijd vliegt voorbij!

Slaapwel!

 

 

 

Dagboek thuisblijfmama

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *