Dagboek thuisblijfmama
Blog,  Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: donderdag!

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Daar vertel ik jullie graag meer over in de vorm van een dagboek. Een hele week hou ik bij wat ik allemaal heb gedaan, en daarover post ik elke dag een artikel. Indien je deze nog niet hebt gelezen, maar wel interesse hebt, kun je hier die van maandagdinsdag en woensdag terug vinden.

Donderdag 17 mei:

Woehoew!! Het alarm gaat af om 6u30 en ik ben om 6u40 al uit bed!! Zalig om eerst een kop koffie te kunnen drinken voordat de kinderen wakker zijn! Om 7u ga ik naar boven om de meisjes wakker te maken, maar al snel hoor ik ook Vince (3j) roepen: maaaaaama, maaaaama. Het is heel uitzonderlijk dat ook hij zo vroeg wakker is en uit zichzelf is wakker geworden.

Ik wil me toch eerst douchen dus hij zit bij zijn zusjes in de zetel tot ik klaar ben. We eten samen, ik moet vroeg weg dus ik moet wel gegeten hebben! Als iedereen zich heeft klaargemaakt en op school is, haast ik mij naar de kinesist. Ik heb een afspraak om 8u30 voor mijn rug. De massage van een half uur is soms pijnlijk, maar ik voel dat het me goed heeft gedaan!

Om 9u10 ben ik thuis en in 50 minuten leeg ik de vaatwas, zet het vuilnis buiten en stop ik een machine was in. De vaatwas kan ook weer helemaal gevuld worden en ook die steek ik nog aan. Intussen drink ik een kop koffie en ben wat bezig op social media.

Om 10 uur ga ik de beneden verdieping gaan dweilen bij mijn schoonouders.

Normaal doe ik dit wekelijks voor hen en ben ik er al om 8u30. De laatste tijd ben ik al heel vaak niet kunnen gaan door mijn rugproblemen. Na 90 minuutjes ben ik net op tijd klaar om de kindjes op te halen van school. Samen eten, tafel afruimen en wat social media terwijl de kinderen buiten spelen.Om 13u vertrekken we terug naar school.

Als ik een kwartier later thuis kom, vlieg ik er in:

Opruimen!! De saaiste, meest tijdsrovende en meest ondankbare taak die ik moet doen. Echt, ik haat het. Van het moment dat mijn monstertjes terug thuis zijn van school, zie je er niets meer van en mag ik herbeginnen. Verder moet ik nog de was uithangen en boven grondig stofzuigen (en opruimen!).

Natuurlijk zit ik, zoals gewoonlijk, tussenin op social media voor mijn blog. Om 16u ga ik ons zoontje en de jongste dochter gaan ophalen aan school. Als we thuiskomen is de oudste dochter al thuis, dat is nog nooit gebeurd. Ofwel heeft ze supersnel gefietst, ofwel waren wij heel erg traag! Als 4-uurtje drinken we bananenmilkshake, de banaantjes begonnen stilletjes aan bruin te worden en moesten op raken! Elk nog een flink stuk watermeloen (behalve mama, bah, vies!) en een koek, en de maagjes zijn weer gevuld.

Terwijl ons zoontje in bad zit, laat ik de kinderen even hun kamer uitmesten. Nog even tijd om de was binnen te halen, te plooien en in de kasten te steken. Even later begin ik aan het avondeten en als we net klaar zijn komt de schoonpapa even binnen. Om 20u15 breng ik ons zoontje naar bed en lezen we samen een boekje. Terug in het donker met zijn zaklampje. Gezellig en plezant zo! 🙂

Ik ben blij als het 21u is, iedereen zit in bed en ik heb tijd voor mijn blog.

Want ik moet jullie nog vertellen wat ik allemaal gedaan heb vandaag 😉 Ik schrik ervan hoeveel tijd er in kruipt als je elke dag een blog wil posten. Het schrijven en posten is nog het minste, maar ervoor zorgen dat het gelezen wordt, das wat anders. Ik hoop dat het opbrengt en dat mensen mijn blog graag lezen. Anders gaan er toch vele uurtjes verloren op een dag voor niets.

Straks moet ik nog de vaatwas opnieuw vullen en de keuken opruimen. Dan nog even social media en hopelijk tegen 23u in bed. Het valt me op dat ik ’s avonds geen tijd heb om tv te kijken. Ik heb deze week naar 1 programma gekeken in de namiddag toen ik teveel last had van mijn rug. Ik hou me liever bezig op de computer dan dat ik tv kijk. Mijn blog is er de laatste weken goed op vooruit gegaan maar dat kost tijd en moeite, maar ik doe het heel graag!

Hopelijk hebben jullie ook wat kunnen genieten van jullie dag!

 

 

 

Dagboek thuisblijfmama

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

15 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *