Dagboek thuisblijfmama
Blog,  Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: dinsdag.

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Daar vertel ik jullie graag meer over in de vorm van een dagboek. Een hele week hou ik bij wat ik allemaal heb gedaan, en daarover post ik elke dag een artikel. Maandag poste ik mijn eerste blog.

Dinsdag 15 mei:

Net zoals gisteren gaat mijn alarm om 6u30 af. Vervelend geluid!! Ik heb niet zo goed geslapen, het bed begint te piepen en te kraken waardoor ik moeilijk in slaap val. We hebben een nieuw bed nodig, maar dat zal niet voor meteen zijn.  Anyway… ik geraak tegen 7 uur uit bed.

Terug douchen en de meiden wakker maken. Brood moet ik niet halen, want er is nog wat over van gisteren. Tijd om eerst op mijn gemak te genieten van een kop koffie. Daarna maak ik ook ons zoontje wakker. Samen ontbijten en iedereen klaarmaken. Onze oudste dochter (bijna 13) gaat vandaag terug naar school. Ze heeft geen last meer van die oogdruppels van gisteren, oef!

Nadat Kyara vertrokken is naar school, is het tijd om ons zoontje klaar te maken. Boekentasje maken, schoenen en jasje aan, en hop naar school. Eens terug thuisgekomen ruim ik de ontbijttafel af en merk ik dat er van het samen ontbijten niet veel terecht is gekomen, ik heb helemaal nog niet gegeten. Eerst nog de vaatwas legen en terug beginnen vullen en een wasje insteken. Tijd voor een kop koffie en mijn eigen ontbijt: Yoghurt met een banaan en muesli. En even tijd om mijn blog te promoten 😉

Op naar de kiné!

Die kloterug van mij wil niet meewerken! Al 6 weken heb ik last van een hernia waarvoor ik nu 2 keer per week naar de kinesist moet. Ik heb een afspraak om 9u30 en ben maar net op tijd. Na een half uurtje ben ik buiten en ga ik snel wat verzekeringspapieren gaan ophalen in de bank. Dat had ik gisteren moeten doen, maar dat was ik helemaal vergeten! Intussen breng ik het briefje binnen in de ziekenbond van de tussentijdse betaling bij de kinesist. Ik heb bijna 220 euro moeten betalen, hoe sneller we ons geld terug hebben, hoe beter 😉

Een tussenstop bij mijn schoonouders.

Even wat gaan bijpraten, want ik had een en ander schokkend nieuws te vertellen. Ik raak maar net op tijd buiten om de kinderen van school te halen. Samen eten en een uurtje later ben ik alweer blij dat de kinderen zich weer mogen gaan uitleven in school! Druk dat ze zijn over de middag!! Pfieuw!

Tijd om terug boodschappen te doen, je zult merken dat ik bijna elke dag wel naar de winkel ga. Ik heb een tijdje met een maandmenu gewerkt, wat supergoed werkte voor me!! Ik moet dat dringend terug gaan doen, want de voordelen zijn echt wel de moeite! In de Colruyt ontdek ik iets nieuws: Veggie wokreepjes van Boni, die moet ik eens proberen!!

Thuis laad ik de boodschappen uit en begin wat om te ruimen en te stofzuigen. Tussenin ben ik bezig met mijn blog en social media. Of was ik nu bezig met mijn blog en social media, en tussenin bezig met het huishouden? Hihi 🙂

Tegen 15u15 moet ik mij echt gaan neerleggen, mijn rug doet gewoon teveel pijn! Ik kijk intussen naar Matchmakers met Jani, superleuk programma!

16u10: de kindjes komen thuis van school.

We eten verse ananas en een koek, dan is het tijd voor huiswerk. Omdat mijn rug blijft pijn doen wil ik even gaan wandelen. Samen met de kinderen gaan we 55 minuten gaan wandelen! We hebben er deugd van gehad, maar voor mijn rug heeft het niet geholpen.

Eens thuisgekomen is het echt wel laat, snel maak ik het eten klaar. Het worden de veggie wokreepjes die ik net kocht met rijst, currysaus en wokgroentjes. En ik moet zeggen, het heeft echt super goed gesmaakt!! Ook de kinderen en mijn man waren verzot op de veggie reepjes! Hier kun je het recept lezen.

 

Ik ga terug wat in de zetel liggen, plots is het al 20u20 en ligt Vince (3jaar) nog niet in bed, ramp!! Snel een zoen aan papa, samen een boekje lezen en dan kan hij slapen. Tijd om dit blogbericht te schrijven, MET rugpijn, maar dat moeten we er nu maar bijnemen. Blogs schrijven is veel werk, ik dacht nog even tv te kunnen kijken, maar neen hoor, het is alweer tijd om te gaan slapen!

Slaapwel!

 

 

 

Dagboek thuisblijfmama

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

33 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *