dag van de leerkracht
Blog,  cadeautips

Dag van de leerkracht: 5 oktober 2018

De dag van de leerkracht is op vrijdag 5 oktober. Een dag die heel vaak vergeten wordt, ook door mij jammer genoeg. Meestal hoor ik het de dag zelf op de radio, maar dan is het vaak al te laat om nog snel wat te gaan kopen. Dit jaar wil ik het anders aanpakken, dit jaar worden de leerkrachten van onze kinderen niet vergeten! En door het schrijven van deze blog, hoop ik jou er tijdig aan te herinneren zodat ook jij het niet vergeet 😉

We kunnen niet ontkennen dat een leerkracht een heel belangrijke rol speelt in het leven van onze kinderen. Elke dag opnieuw leren onze kinderen veel nieuwe dingen bij. Maar een leerkracht doet zoveel meer dan alleen dingen aanleren. Ze ondersteunen de ouders in de opvoeding van de kinderen en zijn vaak een vertrouwenspersoon voor een kind.En we moeten toegeven: ze hebben ook bakken geduld nodig met onze bengeltjes! En hun werk gaat veel verder dan enkel tijdens de schooluren. Ze steken heel wat tijd in voorbereidingen maar ook in verbeterwerken ! Meer dan genoeg redenen om aan hen te denken op deze dag van de leerkracht!

Een kleine attentie geven is altijd leuk, zo laat je weten dat je de leerkracht apprecieert.

Klassiekers zoals bloemen en planten zijn ook altijd een voltreffer. Ook pralines of andere chocolaatjes doen het altijd goed. En het hoeven geen grote en dure dingen te zijn. Een simpel kaartje of tekening met een persoonlijke boodschap is ook altijd leuk om te geven en te krijgen. Zelf iets bakken samen met je kind is ook leuk, zo kunnen alle kinderen mee genieten van deze dag.

Je kunt er ook voor kiezen om iets bruikbaars voor in de klas te geven. Leerkrachten krijgen in het begin van het schooljaar een budget dat ze mogen spenderen aan nieuw materiaal voor de kinderen. Duurzaam speelgoed of leuk knutselmateriaal komt altijd van pas! Of wat dacht je van een leuk (voor)leesboek voor in de klas?

 

 

En leuke cadeaus geven is ook altijd tof! Ik ben grote fan van deze krijt mokken. Ik vind ze origineel en ik vind het vooral heel leuk dat de kinderen er zelf een boodschap kunnen opschrijven. De kleinsten kunnen er een leuke tekening op maken! Nog eens vullen met lekkere chocolaatjes of snoepjes en ze zijn klaar om af te gegeven! De flamingo gieter is helemaal van deze tijd! De kinderen vonden hem  super leuk, en ik ook! Origineel, betaalbaar en dit vrolijkt de klas zeker op 🙂

 

 

Denken jullie op tijd aan de dag van de leerkracht?

 

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.