Blog

Corona crisis: aanvaarden en er het beste van maken

Wat een wending kreeg de Corona gekte plots! Veel mensen die zich eerst geen zorgen maakten over het Corona virus, kregen plots toch een heel andere mening. De maatregelen die getroffen zijn, zijn echt drastisch… Maar in mijn ogen wel nodig. Hoe sneller het virus onder controle is, hoe beter. Vooral voor de zwakkere mensen onder ons die echt wel gevaar lopen voor dit virus.

Doordat ik als thuisblijfmama toch thuis ben heb ik in ieder geval al geen opvang probleem. Onze kinderen stellen zich er niet teveel vragen over. Ik gaf de pubers een uitleg over waarom deze maatregelen getroffen worden. Dat deze er zijn gekomen om erger te voorkomen. Voor mensen die gaan werken kan het natuurlijk een heel gedoe zijn om opvang te vinden voor de kinderen. En daar kan de spanning dan ook wel hoger liggen.

Corona crisis: laten we er het beste van maken

Sterkte aan alle getroffen mensen

Dat is het eerste wat ik erover kwijt wil. Niet alleen aan de mensen die besmet zijn, maar ook aan hun familie en vrienden. Mensen die niet op bezoek kunnen bij hun zieke familie. Bezorgde ouders met zwakke kinderen enz… Mensen die hun zaak moeten sluiten en zware financiële gevolgen gaan overhouden hierdoor. Mensen die uitkeken naar hun reis waar ze nu niet meer kunnen vertrekken enz… Ook dit is Corona.

Wat kunnen we doen?

Laten we gewoon de ernst van de situatie inzien en nu de maatregelen respecteren…
… en zo voorkomen dat het te erg wordt.
 • Was je handen met zeep.
 • Wanneer je moet hoesten of niezen; doe dit in een papieren zakdoek.
 • Bedek je neus en mond indien je geen zakdoek bij hebt.
 • Ziek? Blijf thuis en bel je huisarts.
 • Ga niet in de wachtzaal zitten bij je huisarts als je ziek bent.
 • Geef geen hand om iemand te begroeten.

Meer informatie rond het Corona virus kun je hier vinden.

De maatregelen zijn er nu, dus het enige wat we kunnen doen is dit aanvaarden en proberen er het beste van te maken.

Het wordt nog een uitdaging om de kinderen 3 weken (om te beginnen) te entertainen. Alles is gesloten, dus leuke uitstapjes maken zit er niet in. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. We worden verondersteld om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ik hoop dat onze tieners toch wat taakjes krijgen van op school, en voor ons zoontje ben ik op zoek naar een werkboekje aangepast aan zijn leeftijd. Verder gaan we voor een vroege lente schoonmaak waar onze tieners mee mogen helpen 😉 5 weken op hun luie kont zitten gaat niet gaan. We zullen dus van de nood een deugd maken, althans voor mij toch, hahaha 🙂

Hoe gaat het bij jullie thuis? Hebben jullie een oplossing voor de komende weken?

Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

 • Leslie

  Voor ons verandert er niet zoveel, de kinderen zijn sowieso altijd thuis. Manlief zal de komende weken waarschijnlijk iets minder werken. Transport voor de bouw is iets minder zei zijn baas, we zien het wel.

  Met het VHoV deelden we wat tips voor de “interim huisonderwijzer” en we zullen daar ook wat lesideetjes op plaatsen de komende weken. En verder gaan we hier door zoals we dat altijd doen: met een lach op het gezicht en positieve ingesteldheid.

  • Thuisblijfmama.be

   Ja, bij jullie zal er inderdaad niet zo’n grote verandering zijn, maar ook hier niet. Het voelt wat als vakantie aan, al zullen ze wel moeten werken voor school ook, al is het maar elke dag een uurtje. Ik heb trouwens niets liever dan dat de kinderen thuis zijn, dus voor mij is dit echt geen domper.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.