complimentendag
Blog,  Persoonlijk

Complimentendag | Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg!

Complimentendag, het is het eerste jaar dat ik ervan hoor. En waarom dan geen toepasselijke blog schrijven hiervoor? Iedereen krijgt graag eens een compliment. En een compliment geven is minstens even leuk. Zeker als je weet dat iemand hierdoor een goed gevoel krijgt. Al is het maar even. Niet iedereen kan complimenten aanvaarden, maar ook niet iedereen geeft ze gemakkelijk…

Complimenten aanvaarden moest ik leren.

Complimenten krijgen is iets waar ik heel moeilijk mee omging. Ik heb moeten leren om complimenten te aanvaarden. Complimenten over je uiterlijk, je kledij, je haar enz… zijn altijd heel leuk om te krijgen. Maar vaak zijn andere complimenten NOG plezanter om te krijgen. Soms blijven ze zelfs jaren nazinderen. Vroeger had ik te vaak het idee dat mensen ongemeend een compliment geven. Alsof ze je iets proberen wijs te maken. Ook nu vind ik het moeilijk om een onderscheid te maken tussen oprechte en onoprechte complimenten.

Als ik bijvoorbeeld een compliment krijg van een bedrijf over mijn blog weet ik dat ze dit tegen elke blogger zeggen. Maar goed, misschien zit er hier en daar een bedrijf in die het oprecht meent ook? Maar als een lezer van mijn blog mij een persoonlijk bericht stuurt, dan weet ik gewoon dat dit oprecht is. Want je gaat toch niet zomaar die moeite doen als het niet gemeend is, toch?

Het mooiste compliment ooit kreeg ik enkele jaren geleden.

En het staat nog goed in mijn geheugen gegrift… Onze tweede dochter is enkele keren naar de logopedie moeten gaan om wat ondersteuning te krijgen voor taal. Toen we nog maar een paar keer bij de logo waren geweest zei de logopediste tegen mij: “Oooh, jullie zijn zo’n warm nest hé, je ziet dat meteen!” Ik liep op wolkjes, echt! Dat zij zag dat onze kinderen in een warm nest opgroeien, en dat we dat ook uitstralen… tjah, kun je een mooier compliment krijgen? Ik ben nog steeds heel blij hiermee. Wat woorden toch met een mens kunnen doen, zalig!! Gewoon een vriendelijk woord van iemand kan je dag maken.

Wat is het mooiste compliment dat jij ooit kreeg?

Lees ook: Hier word ik gelukkig van.

Bron foto

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.