it's a coffee tag
Blog,  Tags

It’s a coffee – tag | #nomnom

Ik kwam deze tag tegen op de website van Sanne van LavieSanne.nl en deze tag is me zo op het lijf geschreven, dat ik haast niet anders kan dan hem invullen, hihi 😉 Ik hou van koffie, thuis drink ik hem meestal gewoon zwart. Maar als we op uitstap zijn, kies ik graag voor een iets specialere variant.

It’s a coffee tag!

Wanneer dronk je je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik herinner me nog dat ik koffie dronk bij mijn grootouders, in het terugkeren (het is een half uurtje rijden) moest mijn moeder de auto aan de kant zetten omdat ik moest overgeven, hahaha 🙂 Het was me niet echt goed bevallen. Koffie is iets wat ik heb moeten leren drinken, nu kan ik niet meer zonder.

Met wie drink je graag koffie?

Ik drink liefst koffie met mijn beste maatje. Zij is ook een kaffielutte zoals wij dat hier in West-Vlaanderen zeggen. Liefst met een lekker stukje taart natuurlijk! Ik ken best wat mensen die totaal geen koffie lusten.

Op welke momenten van de dag drink jij koffie?

Het eerst wat ik doe als ik opsta, is een tas koffie zetten. Ik sta wat vroeger op dan de kindjes en dan hou ik ervan om wat op social media te scrollen op mijn smartphone terwijl ik een eerste kopje koffie drink. Daarna volgt in de voormiddag zeker nog een grote tas koffie en kort na de middag ook. Ik mag geen koffie meer drinken na 14u van de psycholoog door mijn slaapprobleem… 

Wat is je favoriete koffievariatie? (espresso, cappuccino, latte, …)

Een latte macchiato, zonder twijfel! Al smaakt die overal wel wat anders… 

Lees ook: De bloggers tag.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Thuis drink ik de koffiepads van het huismerk van de Colruyt: Boni. Maar ik hou ervan om verschillende smaken te ontdekken van koude koffie. Zoals die van Starbucks!

Probeer je vaak nieuwe soorten/ smaken uit? Of blijf je trouw aan één soort/ smaak?

Thuis drink ik altijd dezelfde soort warme koffie. Voor koude koffie wissel ik graag eens af van smaak, en dat drink ik ook niet dagelijks. Maar als we op uitstap zijn, dan drink ik liefst eens een speciale variant. 

Heb je aparte soorten en smaken koffie voor je gasten?

Neen, iedereen krijgt hier gewone koffie. Ik drink zelf wel graag eens varianten uit de speciale koffiemachines, maar ik heb het er niet voor over om een duur apparaat aan te kopen waarvoor ik speciale dure capsules moet aankopen. 

Waar koop jij je koffie?

Altijd in de Colruyt. Ik koop ze altijd per doos van 10 of 12? als ze in korting staan. Dus zelden aan volle prijs. 

Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Gewoon zwart, liefst met een stukje chocolade of een koekje! En nog veel liever met taart, maar dat is niet zo standaard meer natuurlijk.

Wat vind jij het lekkerst bij koffie?

Taartjes!!! Nomnom!! Met ijstaart vind ik dat ook heel lekker of tiramisu! Ik krijg honger van deze blog, haha!

Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee? 

Gemeen is dat helemaal niet! Ik haat thee, bweurk!! Mijn man drinkt het graag, maar ik heb thee altijd al vies gevonden. Ik heb nochtans al verschillende varianten geprobeerd, kruiden, fruit… niets wat mij kan bekoren!

Graag tag ik volgende bloggers om ook deze tag in te vullen: Daisy van Byvosje, Natascha van Mamatassel en Cheryl van Pscheryl. Veel plezier met het invullen dames! 

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

4 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.