Blog,  Mama met AD(h)D

Boeken lezen met ADD, niet zo simpel als het lijkt!

Boeken lezen, als kind was het nooit echt mijn ding. Naast het lezen van stripverhalen, wat ik wel echt leuk vond, had ik nooit een boek in mijn handen. Een boekbespreking vond ik vreselijk, en eerlijk… boeken lezen vond ik gewoon saai!

Boeken lezen met ADD

Altijd slechte punten voor begrijpend lezen

Ik was keer op keer gebuisd voor dit vak. Ik begreep toen zelf niet hoe dit kwam. Ik las het verhaaltje wel 3 keer, en toch kon ik de vragen niet oplossen… Ik kon en kan (ja, nog steeds) mij heel moeilijk concentreren op een tekst. Soms las ik een stuk van een boek en dacht ik: wat heb ik nu eigenlijk gelezen?? Na nog een keer te lezen, en nog een keer… wist ik vaak nog amper wat er ik het boek stond. Als een boek mij niet interesseert, of het niet boeiend genoeg geschreven is, dan lukt het mij gewoon niet. Ik zie de letters en lees de woorden, maar wat ik gelezen heb? Geen idee…

Een boek moet mij echt interesseren

Ik heb enkele jaren geleden een nieuwe kant van mezelf ontdekt: ik lees graag waargebeurde verhalen… Het begon met het verhaal over een meisje dat ik de tienerprostitutie was beland. Later las ik het boek van Sabine Dardenne over haar onvoering door Marc Dutroux en later het verhaal van de mama van Melissa (Julie en Melissa) over hoe zij de ontvoering en dood van haar kind heeft beleefd… Iedereen kent deze verhalen van op het nieuws, maar om dan te lezen hoe de slachtoffers dit ervaren hebben… Dat is nog een heel ander verhaal. Ik ben een gevoelig persoon en deze boeken las ik in een ruk uit. MET de nodige tranen uiteraard…

Waargebeurde verhalen

Tot nu toe is dit het enige genre van boeken wat ik uit kan lezen. Ik heb me ooit gewaagd aan het eerste boek van 50 shades, maar dat kon me niet boeien. Romantische boeken, thrillers… zeggen me niets. Maar als het gaat over waargebeurde verhalen, dan hoeft het zeker niet altijd over vreselijke dingen te gaan. Het boek ‘Expat mama in Finland’ heb ik al 2 keer uitgelezen. Het gaat over een mama die met haar gezin verhuisde naar Finland en hoe ze dat beleefd heeft. Grappig en leuk geschreven. Blijkbaar vind ik echte verhalen interessanter dan fantasie boeken.

Leerrijke boeken

Dit soort boeken kan me ook interesseren. Ik las al verschillende boeken over ADD en Autisme. Boeken om mijn blog beter te maken lees ik ook, al sla ik al heel wat hoofdstukken over. Ook boeken over opruimen en ecologisch leven kunnen me bekoren. Als het maar nuttig is voor in mijn dagelijkse leven. Als ik er zelf persoonlijk maar iets mee ben.

Zijn jullie echte boekenwurmen? Of herken je mijn verhaal? Welke boeken lees jij graag?

Afbeelding van Comfreak via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *