mezelf als blogger
Over mijn blog,  Persoonlijk

Ben ik mezelf als blogger? Of doe ik me anders voor?

Ben ik mezelf als blogger? Die vraag werd onlangs gesteld in een Facebookgroep voor bloggers… En lang moest ik niet nadenken… JA, ik kan echt wel zeggen dat ik 100% mezelf ben. Ik blog wanneer ik wil over wat ik wil. Ik zet geen masker op en ben gewoon lekker mezelf. Ik wil bloggen voor mensen die me leuk vinden om te volgen… Ik doe me niet anders voor in de hoop dat anderen mij leuk zouden vinden…

Ik kan zeggen dat ik altijd eerlijk ben

Ook voor reviews. Zo kreeg ik onlangs een pakketje met producten die ik 1 voor 1 getest heb. Ik schreef een blog met mijn eerlijke mening hierover en stuurde een preview naar de klant. Deze was, raar maar waar, niet tevreden over mijn blog. Waarom niet? Omdat ik over het ene product vol lof was, het was ook oprecht een goed product! Maar over een ander product was ik minder enthousiast. Hoewel ik het niet heb afgebroken… En nog een ander product dat ik wel leuk vond, was blijkbaar niet overtuigend genoeg geschreven.

Of ik dan ga beginnen liegen, en de blog aanpassen voor mijn klant?

Liegen? Neen! Daar begin ik niet aan. Ik mag er niet aan denken om mensen producten aan te smeren die ik zelf niet goed vind. Ik zou me enorm schuldig voelen tegenover de mensen die hun geld eraan uit gegeven hebben door mij… Of ik de blog dan aangepast heb? Ja… Dat heb ik wel gedaan. Ik heb enkel over dat ene goede product geblogd. Jammer vond ik dat wel, maar goed, het blijft een klant en ik heb uiteindelijk wel een eerlijke blog geschreven.

En wat met Instagram??

Picture perfect op Instagram, we kennen het allemaal wel. Maar ook hier ben ik volledig mezelf. Ik ben niet altijd even actief op Instagram. Soms laat ik enkele dagen niet van me horen, terwijl ik dan plots enkele dagen heel actief ben. Ik weet dat het niet goed is voor mijn bereik om zo te werk te gaan. Maar weet je… Het is MIJN Instagram account, en als ik geen zin heb… dan heb ik geen zin. Ik blog omdat ik het graag doe, ik post foto’s en grappige quotes omdat ik het leuk vind. Niet omdat ik het gevoel heb dat ik moet. En ik denk dat dat de reden is dat het bloggen blijf volhouden. Als iets verplicht aanvoelt, dan ga ik het al snel opgeven… Aard van het beestje. Altijd al zo geweest…

Ook ik heb mijn problemen

Mijn oma zei onlangs: je hebt ook al je deel gehad hé… Ik wist even niet meteen waarom ze dit zei. Maar als ik er wat verder over nadenk heb ik toch al een en ander meegemaakt. Ik werd meer dan de helft van mijn schooltijd gepest en heb me op school altijd anders gevoeld dan een ander. Ik heb 2 depressies achter de rug die meer dan een jaar geduurd hebben en ben al vaak naar de psychiater en psycholoog geweest omdat ik snel overprikkeld ben. Zoals in elke families hebben ook wij onze problemen en die kunnen ook wel eens doorwegen… En dan is er nog mijn hernia die mij ook wel meer beperkt dan vroeger. Dat zijn ook allemaal dingen waar ik open en eerlijk over schrijf.

Lees ook: De happy tag: dingen die mij gelukkig maken.

Maar eerlijk? Ik heb veel meer om gelukkig voor te zijn.

En negatief zijn? Dat zit gewoon niet in mij. Dus ja, je zult mij vaker vrolijk zien op social media dan dat ik negatief ben. Maar fake? Dat ben ik zeker niet. Ik ben gewoon snel tevreden met de kleine dingen in het leven en geniet van al het positieve dat me overkomt. Dus ja, ik vind dat ik echt wel mezelf ben als blogger en ik kan maar hopen dat ik ook zo over kom.

En jij? Doe jij je anders voor op social media? Of op je blog?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

4 reacties

  • Nadia

    Leuk om te lezen! Ik volg meerdere bloggers en denk soms, als dat je leven is, dan leef je in een sprookje. Zelf blog ik ook en durf te zeggen dat ik echt me zelf ben. Als het leven mooi is, maar ook als het minder mooi is. Ik heb geen perfecte insta feed, maar gewoon lekker rommelig, zoals ik ben haha… Denk dat je meer bereikt als je lekker jezelf bent, al zijn er natuurlijk altijd prive dingen die je niet hoeft te delen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.