auto blunders
Blog,  Over mij

Auto blunders die ik tot nu toe al gemaakt heb…

Ik rij nu al 14 jaar met de auto. Ik ben gestart met rijlessen op mijn 17 jaar en 9 maand. Omdat ik toen al ons eerste kindje had en mijn rijbewijs echt wel nodig had. Mijn ouders hebben toen 20 uur rijlessen betaald en toen mocht ik al snel alleen rijden. Na een hele tijd oefenen mocht ik mijn rijbewijs afleggen… voor de eerste keer. Yup, ik slaagde dus niet, integendeel… ik kon niet parkeren en mocht zelfs de baan niet op omdat ik niet geslaagd was voor de manoeuvers.

Nog maar eens 6 uurtjes rijlessen erbij…

Slik! Nog eens 6 uurtjes rijles erbij… Ik had ook gewoon te weinig geoefend. Ik voelde mij nog niet op mijn gemak in de wagen en was zo onzeker. Maar goed, na NOG eens 6 uurtjes rijlessen te krijgen, deed ik terug mijn examens. Deze keer met goede afloop. Oef!! Mijn rijbewijs in 2 keer behaald, valt nog mee, toch? Ik kreeg mijn rijbewijs op 8 februari 2008. Dus ik ben begonnen toen ons eerste dochtertje pas geboren was, en ik haalde maar mijn rijbewijs als onze tweede dochter al enkele maanden oud was… 2,5 jaar heb ik er over gedaan tussen het starten met rijlessen nemen en het behalen van mijn rijbewijs.

Ik kon nog steeds niet parkeren!

Ik had dan al wel mijn rijbewijs… ik kon nog steeds niet parkeren. Eigenlijk kan ik het nog maar enkele jaren. En dat terwijl ik 14 jaar geleden begonnen ben met leren rijden. Ik weet nog goed dat onze buurman mij ook tips had gegeven toen hij zag dat ik er maar niet in slaagde om te parkeren voor onze eigen deur. Maar ik heb het uiteindelijk geleerd aan mijn man. Hij kon me uitleggen op wat ik me moest focussen. Leren parkeren tussen palen is toch wat anders dan parkeren tussen auto’s. In de rijlessen leerde ik in achteruit parkeren, maar nooit tussen 2 auto’s in…

Lees ook: Onze dochter gaat gaan paardrijden. #mamameteenkleinhartje

Deze auto blunders maakte ik de voorbije jaren:

  • Ik reed in achteruit uit mijn parkeerplaats tegen een andere auto die ook in achteruit uit zijn parkeerplaats reed. Hij beweerde dat hij geremd had. Of het effectief zo was, ik betwijfel het, maar bon… Dat is al jaren geleden.
  • Ik parkeerde vooruit tussen 2 auto’s, haperde aan de voorkant van een andere wagen en maakte zo een kras over de hele lengte van onze auto *zucht* (ik stak wel netjes een briefje met mijn gsm nummer tussen de ruitenwisser, ik ben nog een fatsoenlijke slechte chauffeur!)
  • Onze vorige wagen heeft verschillende paaltjes van (te) dicht gezien.
  • Ik reed ooit (echt waar) tegen de gevel van ons eigen huis *proest* Moet het wel net lukken dat er een collega van mijn man in huis was die snel kwam kijken wat er aan de hand was. Hilarisch!!! Ik moet er nog steeds hard om lachen als ik er aan terug denk! Gewoon wat te enthousiast geweest toen er een liedje van Beyoncé speelde.
  • Ik vergat de handrem op te zetten nadat ik voor onze deur parkeerde. Daardoor stond onze auto plots tegen de auto van de buren… Dat was toch even schrikken toen ik door het raam naar buiten keek. Gelukkig was er aan beide auto’s geen schade.
  • Kort geleden reed ik tegen een betonnen paal met de achterkant van onze wagen… terwijl we voor deze auto heel bewust gekozen hadden voor parkeersensoren. Heh! Ik moet met mijn hoofd in de wolken gezeten hebben toen… Gelukkig hebben we een omnium verzekering, en een goeie ook!

Gelukkig heb ik een ventje die hier niet kwaad om kan zijn. Zolang ik zelf maar oké ben. Niet dat hij nooit eens verzucht heeft, maar goed. Als het dat maar is 😉

Ben ik de enige die zo klungelig is in de auto? Of heb jij ook al dergelijke stoten meegemaakt?

Lees ook: Mijn favoriete droombestemmingen.

Bron foto Pexels

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.