Blog,  Ecologisch leven

5 documentaires op Netflix die je leven zullen veranderen!

Of toch tenminste je kijk op het leven. Deze series hebben mij veel bewuster gemaakt van de wereld rondom mij. Ik heb ze stuk voor stuk met grote interesse bekeken en er is zoveel duidelijk geworden voor mij. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Foto van Lyssa Debaeke.

Deze documentaire gaat over hoe je gelukkiger kunt zijn met minder. Zelf hou ik van minimaliseren en zie ik al langer de voordelen hiervan in. Deze documentaire gaat over 2 mannen die beslissen om minimalistisch te gaan leven en belang gaan hechten aan dingen die ECHT belangrijk zijn.

  • A plastic ocean.

Dat de oceanen vol plastic zitten en dat walvissen sterven door overtollig plastic in hun maag, dat is al lang geen geheim meer. We lezen er vaak over in de kranten en het komt op het nieuws. Maar hoe dit juist in de oceanen geraakt, en wat de precieze gevolgen zijn, dat weten de meeste mensen niet. Daarvoor moet je zeker deze documentaire bekijken. Want het gaat veel verder dan wij kunnen denken. En waarom plastiek nu zo slecht is en hoe we plastiek kunnen vermijden? Dat zie je allemaal in deze hele interessante documentaire. Meer dan het bekijken waard, volgens mij dan toch 😉 .

  • What the health.

Deze documentaire gaat over het verband tussen je voedingsgewoontes en ziektes. Wil je weten hoe je bepaalde ziektes, zoals kanker, obesitas, dementie, hart en vaatziektes enz… kunt voorkomen en soms zelfs genezen enkel door je voeding aan te passen? Dan kan deze documentaire je helpen.

  • Forks over knifes.

Deze gaat, net als ik de vorige documentaire, over het verband tussen voeding en ziektes. Maar dan echt specifieker over het eten van vlees. Waarom vlees eten niet zo goed is voor onze gezondheid, en hoe vlees eten de wereld rondom ons beïnvloed. Je schrikt ervan welke invloed dat vlees eten op onze gezondheid heeft.

  • Live and let live.

Ook deze gaat over voeding, maar dan specifiek over veganisme. Terwijl ik normaal een geitewollensokken  gevoel heb tegenover veganisten, heb ik nu respect voor hen. In deze documentaire zie je waarom veganisten voor deze levensstijl gekozen hebben. Ik begrijp nu ook dat het eten van eieren, of het consumeren van melkproducten ook met dierenmishandeling gepaard gaat.

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *