Blog,  Over mij

3 goede en 3 slechte eigenschappen/gewoonten.

Ik ben iemand die mezelf echt goed ken. Ik weet welke goede eigenschappen ik heb en kan ze perfect beantwoorden. Maar in tegenstelling tot sommige andere mensen ken ik ook maar al te goed mijn minder mooie kanten. En schaamte om die te benoemen heb ik niet! 😉 Ik omschrijf 3 goede en 3 slechte eigenschappen of gewoontes van mezelf…

3 Goede eigenschappen / gewoontes:

Ik heb een groot inlevingsvermogen

Een van mijn beste eigenschappen, vind ik persoonlijk, is dat ik empathisch ben. Ik heb een groot inlevingsvermogen waardoor ik vaak meer begrip heb voor bepaalde situaties dan veel andere mensen. Al heeft dat begrip ook z’n grenzen natuurlijk. Dat ik empathisch ben maakt mij een ideaal persoon om tegen te praten want er is een grote kans dat ik meer begrip zal tonen voor je situatie dan sommige anderen. Een mooie eigenschap, toch?

Ik ben een zorgzaam persoon

Gelukkig maar met mijn 3 kinderen 🙂 Ik zorg graag voor mensen, vooral voor mijn kinderen en man. Dat heb ik dit jaar ook mogen vernemen van de juf van ons zoontje. Ik moest hem wat meer helpen met zijn zelfredzaamheid, wat minder doen VOOR hem, maar hem meer zelf laten proberen. Mijn kleine jongen… Kinderen worden veel te snel groot en zijn te snel zelfstandig naar mijn idee, hihi 😉 Dit is ook een mooi voorbeeld waarom ik er zo van hou om thuisblijfmama te zijn: ik wil ZELF voor mijn kinderen zorgen. Bij de meisjes vond ik het verschrikkelijk om de zorg over te laten aan een onthaalmoeder.

Ik geniet van de kleine dingen in het leven

Dat vind ik zelf ook een mooie eigenschap. Ik ben meer dan tevreden met mijn leven. Jaloers zijn zit er gewoon niet in als je tevreden bent met wat je zelf hebt. Ik kijk niet op naar mensen die het beter hebben dan mezelf, maar altijd naar mensen die het minder goed hebben. Ik wil niet meer en beter en ben gewoon tevreden met wat ik heb en ik ga niet klagen over wat ik niet heb. Als je zelf  gelukkig bent, dan straal je dat uit naar andere mensen. Dat is toch wat ik graag geloof.

3 Slechte eigenschappen / gewoontes.

Ik heb te weinig geduld.

Dat is een feit dat zeker is, haha! Ik kan snel opvliegen, ook tegen mijn kinderen. Gelukkig kennen ze mij al heel hun leven 😉 en weten ze dat ik al even snel weer rustig ben en om mezelf begin te lachen. Moest ik wat meer georganiseerd zijn, dan zou ik wat stessbestendiger zijn. Maar dat zit er helaas precies niet in, en wat er niet in zit kan je er ook niet uithalen natuurlijk!

Ik ben een rommelkont en een chaoot!

Thuisblijfmoeders zouden een huis moeten hebben dat tot in de puntjes netjes en opgeruimd is? Omdat we toch niets anders te doen hebben? Dan moet ik je teleurstellen, ik ben totaal niet georganiseerd en rommel stapelt zich sneller op dan dat ik het kan opruimen. Ik ben ook altijd mijn sleutels, telefoon, bril.. kwijt. En dat meerdere keren per dag *zucht*. Ik word soms moe van mezelf! Blame it on ADD!

De eeuwige twijfelaar.

Ik kan maar moeilijk keuze’s maken en blijf twijfelen. Vaak over kleine onbelangrijke dingen. Hierdoor verlies ik veel tijd en blijven onnozele dingen in mijn hoofd spoken.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.