Blog,  Tags

2018 in 10 vragen | Tag

Ik vertelde jullie in een eerdere blogpost al over hoe 2018 is geweest is. Toch vond ik deze vragen leuk om te beantwoorden. De tag is gemaakt door Kim van Kimsblogs.

2018 in 10 vragen:

Wat was het leukste moment van dit jaar?

Er zijn zoveel leuke momenten geweest… iedere keer dat we samen met het gezin iets doen, kan ik enorm genieten. Al is het maar van iets zo simpel als een wandeling… Maar onze reis naar Calpé waren 12 dagen waarin er we alleen maar tijd hadden voor elkaar.

Wie heeft jou leven in 2018 het meest beïnvloed?

Goh, dat is een moeilijke… Daar kan ik zelfs geen echt antwoord op geven.

Als je één iemand mag bedanken dit jaar, dan is dat…

Ook dit is een moeilijke vraag, ik ben zoveel mensen dankbaar. Mijn man, want hij steunt me in alles wat ik doe en wil doen. Maar ook mijn vriendinnen omdat ze er altijd zijn voor mij. Ik ben dit jaar toch geschrokken van mijn vader ook… Hij heeft meer vertrouwen in mijn kunnen dan ik zelf heb. Hij heeft mijn zelfvertrouwen op een bepaald moment een enorme boost gegeven!! Verder ben ik ook mijn schoonouders dankbaar voor de steun die ze ons gezin geven! En verder bedankt aan iedereen in de (schoon)familie die in mij gelooft en mij steunt!

Wat zou je graag over willen doen?

Dat is gemakkelijk, onze reis 😉 Elke dag zon, zwemmen in een privé zwembad, elke maaltijd buiten kunnen benuttigen… een droomleven, voor even toch 🙂

Welke droom komt hopelijk volgend jaar uit?

Dit jaar gaan we bewust een kleine reis maken met de auto. Dus ik hoop echt dat we heel wat dingen in huis in orde kunnen krijgen. De zolder, de badkamer, het toilet en de gang beneden zou ik graag in orde zien tegen volgende zomer. Of dat gaat lukken… Dat valt nog af te wachten.

Waar ben je dankbaar voor?

Voor mijn gezin en het leven dat ik leid. Ik besef dat ik geluk heb.

Waar ben je het meest trots op?

Naast mijn gezin, is dit zeker mijn blog. Ik wil er echt aan werken om te groeien als blogger! Ik haal hier zoveel energie en plezier uit dat ik er echt meer wil uit halen. Dit is zowat mijn 4-de kindje.

Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

Dan moet ik weer zeggen: mijn blog. Bloggen is meer dan gewoon even snel een artikel schrijven en een foto bij plakken. Soms kruipen er wel enkele uurtjes tijd in 1 blog. Dat weet je maar eens je er zelf mee bezig bent, ik had dit op voorhand zelf niet verwacht.

Met de kennis van nu, wat zou je dit jaar anders gedaan hebben?

Eerder naar een dokter geweest zijn met mijn slaapproblemen. In plaats van het eerst maanden te laten aanslepen tot ik niet meer kon…

Welke doelen heb je voor komend jaar?

  • 10.000 stappen per dag zetten, maar daarvoor heb ik eerst een stappenteller nodig. Ik heb nu een app op mijn smartphone, maar ik loop in huis niet constant met dat ding in mijn handen. Zo hoop ik mijn gewicht onder controle te houden zonder daarvoor minder te moeten eten, hahaha!
  • Mijn huishouden op orde houden, en wat verder gaan met het minimaliseren. Ik ga volgend jaar getest worden op ADD, ADHD en Autisme. Met een juiste diagnose kan ik de juiste hulp krijgen hiervoor. Ik kreeg al de stempel ADD van de psychiater, maar dat staat niet officieel op papier.
  • Investeren om mijn blog te laten groeien!
  • Ik las op de blog van Huisvlijt een artikel over hoe mensen beter met een ‘gedaan’ lijstje werken ipv een to-do lijstje. Het werkt meer motiverend om te zien wat je al allemaal gedaan hebt op een dag, ipv wat je nog niet gedaan hebt. Zoals je kunt zien heb ik al het perfecte boekje hiervoor gevonden!

Ik denk dat dit qua voornemens wel genoeg is. Daar ga ik mijn handen wel mee vol hebben, en als ik dit allemaal kan bereiken… Dan kan ik niet trotser zijn op mezelf! Ik ben benieuwd!

Hebben jullie goeie voornemens voor 2019?

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

  • Kaat

    Fijne blog om te lezen ! Net ontdekt, waar de kerstvakantie al niet goed voor is !
    Veel succes met je plannen ! Dat ‘lijstje gedaan’ doe ik trouwens ook. Het ene (to do) sluit het andere niet uit. Enkel een to do lijstjes is overigens misleidend, want je zal zien (en daar is het ‘done lijstje weer goed voor) dat je altijd véél meer doet dan wat op je to do lijstje staat. Misschien niet de dingen van dat lijstje, maar toch heel wat. En dat is best een fijn gevoel !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.